Μετά τον Νίκο Γκάλη ο οποίος είχε την τιμή να βρίσκεται στο Hall of Fame του παγκοσμίου μπάσκετ, ο ζωντανός θρύλος της ελληνικής διαιτησίας μπάσκετ, ο Κώστας Δήμου, θα γίνει κέρινο ομοίωμα.

Η διεθνής ομοσπονδία μπάσκετ (FΙΒΑ) αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον Έλληνα διεθνή διαιτητή με την τοποθέτηση κέρινου ομοιώματος του στο Μουσείο Hall of Fame που βρίσκεται στη Μαδρίτη, τιμής ένεκεν της προσφοράς του στην παγκόσμια διαιτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Δήμου που υπηρέτησε χρόνια την Oμοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΟΔΚΕ) της οποίας είναι επίτιμος πρόεδρος, θα είναι ο 1ος Έλληνας και ο 3ος ευρωπαίος διαιτητής μπάσκετ μετά τους Κασάι (Ούγγρος) και Αραμπατζιάν (Βούλγαρος) που τιμά με αυτόν τον τρόπο η FIBA.

Στην διαιτητική του καριέρα του μεταξύ πολλών διακρίσεων που είχε, έχει τιμηθεί με το βραβείο της «Χρυσής Σφυρίχτρας» από την FIBA το 1982. Μέχρι σήμερα το βραβείο αυτό έχει απονεμηθεί μόνο σε τέσσερις ευρωπαίους διαιτητές μπάσκετ.

Ομάδα από γλύπτες ετοιμάζει, ήδη, τα κέρινα ομοιώματα που θα παραδοθούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2010. Μαζί με τον Κώστα Δήμου θα τιμηθούν και άλλες δέκα προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ οι οποίοι είναι αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIBA θα τους απονείμει τιμητικά διπλώματα για τη διάκριση αυτή, στον τελικό του παγκοσμίου μπάσκετ στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Ακούστε τι είπε στη «zougla.gr» ο Κώστας Δήμου:

Δείτε την επιστολή-πρόσκληση της FIBA προς τον Κώστα Δήμου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης