Με απολογισμό πέντε χρυσά μετάλλια σε οκτώ τελικούς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες της κωπηλασίας… έκλεψαν την παράσταση στην Πεσκάρα.

Στο μονό σκιφ ανδρών, ο Γιάννης Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε με επίδοση 7:03.05, αφήνοντας πίσω του τον Κροάτη, Μάριο Βέκιτς, και τον Ιταλό, Ρομάνο Μπατίστι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 5η θέση τερμάτισε ο Κύπριος, Βαλεντίνος Σοφοκλέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Πολύμερος κατέκτησε επίσης χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πεσκάρα. Ο Πολύμερος πήρε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών με επίδοση 7:02.85, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Λορέντσο Μπερτίνι και το χάλκινο, ο Γάλλος, Μαξίμ Γκουασέ.

Η Αλεξάνδρα Σκιάβου έγινε «χρυσή» στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, αφού τερμάτισε σε 7:50.81, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Λάουρα Μιλάνι και το χάλκινο η Μίρνα Ράιλε Μπρόντανατς από την Κροατία.

Στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλκας πήραν την πρώτη θέση, καθώς τερμάτισαν με επίδοση 6:38.42. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι Ζερμέν Σαρντέν και Ντοριάν Μορτελέτ, ενώ το χάλκινο οι Σέρβοι Γκόραν Γιάγκαρ και Νίκολα Στόιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα και η Χριστίνα Γιαζιτσίδου συνέχισαν την εκπληκτική παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας. Οι Ελληνίδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό «δίδυμο» τερμάτισε σε 7:12.63 και πήρε την πρώτη θέση, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γαλλίδες Ελίζ Μορίν και Κοραλί Σιμόν, και το χάλκινο οι Ιταλίδες Έρικα Μάι και Κάρολα Ταμπολόνι.

Από εκεί και πέρα, στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών οι Στέργιος Παπαχρήστος και Γιάννης Τσάμης τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι, Ζουλιέν Μπαέν και Σεντρίκ Μπερέστ, το αργυρό οι Σλοβένοι, Λούκα και Γιαν Σπικ και το χάλκινο, οι Ιταλοί, Σιμόνε Ραϊνέρι και Ματέο Στεφανίνι.

Τέλος, στην 6η θέση, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, τερμάτισαν οι Ηλίας Παππάς και Λευτέρης Κόνσολας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι, Ζερεμί Αζού και Φρεντερίκ Ντιφούρ, ενώ το αργυρό οι Ιταλοί, Ελία Λουίνι και Μαρτσέλο Μιάνι και το χάλκινο, οι Σλοβένοι, Μάτεβζ Μάλεσιτς και Γιούρε Τσβετ.

Αναλυτικά:

Μονό σκιφ ανδρών  

1. Γιάννης Χρήστου   

2. Μάριο Βέκιτς (Κροατία)  

3. Ρομάνο Μπατίστι (Ιταλία)        

Μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών  

1. Αλεξάνδρα Τσιάβου  

2. Λάουρα Μιλάνι (Ιταλία)  

3. Μίρνα Ράιλε Μπρόντανατς (Κροατία)  

  

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου   

1. Νίκος Γκουντούλκας/Απόστολος Γκουντούλκας  

2. Ζερμέν Σαρντέν/Ντοριάν Μορτελέτ (Γαλλία)  

3. Γκόραν Γιάγκαρ/Νίκολα Στόιτς (Σερβία)  

  

Μονό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών  

1. Βασίλης Πολύμερος  

2. Λορέντσο Μπερτίνι (Ιταλία)  

3. Μαξίμ Γκουασέ (Γαλλία)  

  

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών  

1. Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα/Χριστίνα Γιαζιτσίδου  

2. Ελίζ Μορίν/Κοραλί Σιμόν (Γαλλία)  

3. Ερικα Μάι/Κάρολα Ταμπολόνι (Ιταλία)  

  

Διπλό σκιφ ανδρών  

1. Ζουλιέν Μπαέν και Σεντρίκ Μπερέστ (Γαλλία)  

2. Λούκα Σπικ/Γιαν Σπικ (Σλοβενία)  

3. Σιμόνε Ραϊνέρι/Ματέο Στεφανίνι (Ιταλία)  

4. Στέργιος Παπαχρήστος/Γιάννης Τσάμης   

  

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών  

1. Ζερεμί Αζού/Φρεντερίκ Ντιφούρ (Γαλλία)  

2. Ελία Λουίνι/Μαρτσέλο Μιάνι (Ιταλία)  

3. Μάτεβζ Μάλεσιτς/Γιούρε Τσβετ (Σλοβενία)  

…  

6. Ηλίας Παππάς/Λευτέρης Κόνσολας  

  

Μονό σκιφ γυναικών  

1. Νούρια Ντομίνγκεζ (Ισπανία)  

2. Ελιζαμπέτα Σανκασάνι (Ιταλία)  

3. Μαριόν Ριαλέ (Γαλλία)

(Πρώτη καταχώρηση: 28 Ιουνίου, 13:06)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης