Ο Ριβάλντο, με δηλώσεις του στα βραζιλιάνικα Μέσα, ανέφερε ότι δεν αγωνίστηκε με τη «σελεσάο» στο Μουντιάλ του 2006 λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο «Ρίμπο», ο οποίος αγωνίστηκε για μία πενταετία στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, κληθείς να σχολιάσει το πέρασμα του από την Ελλάδα, ανέφερε: «Πρώτα έπαιξα στην Ελλάδα. Μένοντας εκεί όμως δεν κλήθηκα στην εθνική Βραζιλίας και έχασα το Μουντιάλ του 2006 επειδή δεν ακούγεται πολύ το πρωτάθλημα της χώρας. Μετά πήγα στο Ουζμπεκιστάν, μία αρκετά δύσκολη χώρα από κάθε άποψη. Εκεί ήρθαν επίσης οι Ζίκο και Σκολάρι. Έρχομαι στην Αγκόλα μία διαφορετική χώρα. Γνωρίζω πως το όνομα μου είναι αρκετά γνωστό στον κόσμο. Δεν θέλω να ζω στο παρελθόν. Ήρθα εδώ για να αγωνιστώ για τον σύλλογο και την χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία μίλησε για το γεγονός ότι έμεινε εκτός Μουντιάλ το 2006: «Έλπιζα πως θα παίξω, ότι θα βρίσκομαι στην ομάδα λόγω εμπειρίας. Είδα όμως δεν μου τηλεφώνησαν για το τελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ και εκεί έχασα κάθε ελπίδα. Αυτό που άκουσα ήταν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το έβλεπαν στη Βραζιλία. Πιστεύω πως ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει κάτι να δείξει, εάν είναι ικανός. Είναι όπως σήμερα. Εάν δεις έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Νεϊμάρ θα πρέπει να τον καλείς σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα».

Καταλήγοντας , ο «Ρίμπο» αναφερόμενος στον παλιό του συμπαίκτη στη «σελεσάο», Ρονάλντο, είπε: «Τον θαυμάζω ως ποδοσφαιριστή και χαρακτήρα. Ο Ρονάλντο έφτασε ψηλά γιατί ήταν ταπεινός και ωραίος τύπος. Είχα ακούσει διάφορες φήμες που έλεγαν πως τσακώνομαι μαζί του. Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, πρόκειται για ψέμα. Μέχρι και σήμερα διατηρούμε καλή σχέση».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης