Δύσκολο έργο θα έχει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αναφορικά με την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν την Πέμπτη με 69-63 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του TOP-16 και τερμάτισαν στην 4η θέση του 5ου γκρουπ με 9 νίκες και 5 ήττες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το «τριφύλλι» στα χιαστί ματς των πλέι οφ θα βρει στον δρόμο του την Μπαρτσελόνα, την οποία θα αντιμετωπίσει με ντεζαβαντάζ έδρας (σ.σ.: περνάει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες).

Πρώτος σκόρερ για το συγκρότημα του Πεδουλάκη ήταν ο Μπράμος με 18 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Λάσμε. Στον αντίποδα, ο Χριάπα είχε 13 πόντους για την ομάδα του Μεσίνα, ενώ δύο λιγότερους σημείωσε ο Κάουν.

Ο αγώνας

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε δυνατά το ματς προηγήθηκε με 8-0 και 10-2, αλλά στο σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με σερί 7-0 μείωσε σε 10-9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρώσοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +3 (14-11), με τον Παναθηναϊκό να έχει για κορυφαίο στο διάστημα αυτό τον Στεφάν Λάσμε, που πέτυχε τους 6 τελευταίους πόντους δείχνει σημεία αντίδρασης.

Με τον Σάσα Καούν να κάνει «πάρτι» κάτω από τη ρακέτα του Παναθηναϊκού η «ομάδα του στρατού» πήρε γρήγορα προβάδισμα 10 πόντων στο 14΄. Όπως συνέβη και στο ξεκίνημα του ματς έτσι και στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» αντέδρασαν στα τελευταία πέντε λεπτά.

Με κορυφαίο τον Μάικ Μπράμος που πέτυχε 10 πόντους (2/3 τρίποντα) και τον Σχορτσανίτη να πετυχαίνει καθοριστικά καλάθια οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 34-32 στα 27” πριν το ημίχρονο και τελικά μπήκαν στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντου (34-33).

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στην τρίτη περίοδο, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε το προβάδισμα με 2-4 πόντους στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος και με τρίποντο του Μπράμου στο τέλος έκλεισε το 10λεπτο στο +3 (50-47).

Ο Κριάπα ανέβαλε δράση στη συνέχεια και πετυχαίνοντας συνολικά 13 πόντους ήταν αυτός που κράτησε «όρθια» την ΤΣΣΚΑ στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και την οδήγησε στη νίκη, χάρη στην οποία η ομάδα του Μεσίνα τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με αβαντάζ έδρας την Κάχα Λαμποράλ.
 

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 34-33, 50-47, 63-69

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης):
Μπράμος 18(4), Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ετόρε Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9(2), Μίτσοφ 7(1), Τζάκσον 2, Σοκόλοφ, Κρστιτς 9, Ουίμς
8(1), Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς, Κάουν 11, Χριάπα 13(2), Πονκρασόφ, Παπαλουκάς 8(1).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης