Με το χρυσό μετάλλιο να λάμπει γύρω από το λαιμό του, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημήτρης Χονδροκούκης, μαζί με τον Κώστα Μπανιώτη.

Ο 24χρονος άλτης, ο οποίος με το άλμα του στα 2.33 μ., αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες, εμφανίστηκε πανευτυχής για αυτή του την επιτυχία, ενώ δέχτηκε τα συγχαρητήρια των συγγενών και των φίλων, που έσπευσαν να τον υποδεχτούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» δεν υπήρξε κάποιος εκπρόσωπος από την Πολιτεία, καθώς αυτό είχε ζητήσει ο προπονητής και πατέρας του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος.

«Τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ», δήλωσε αρχικά ο Παγκόσμιος πρωταθλητής και συνέχισε:

«Η αλήθεια είναι ότι τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση όταν ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος. Το αποτέλεσμα το χρωστάω σε αυτούς που ήταν εκεί και με στήριζαν. Δεν περίμενα ότι θα έρθει η πρώτη θέση».

Οι δηλώσεις του Χονδροκούκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετώπισε όλη την χρονιά, ο Χονδροκούκης είπε: «Οι συνθήκες προπόνησης μου είναι απαράδεκτες. Τον χειμώνα κάνει κρύο και το καλοκαίρι δεν έχουμε κλιματισμό. Το προηγούμενο καλοκαίρι, οι εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά τις περισσότερες ημέρες ήταν κλειστές. Η Ομοσπονδία κάνει ό,τι μπορεί, ευτυχώς που έχουμε έναν χορηγό που μας βοηθάει».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπανιώτης ο οποίος στην Κωνσταντινούπολη κατέλαβε την τέταρτη θέση,  είπε: «Θα ήταν ιδανικό η πρώτη και η δεύτερη θέση να ανήκαν σε Έλληνες, αλλά δυστυχώς το δεύτερο δεν έγινε. Το σημαντικό είναι ότι ήρθε ένα χρυσό μετάλλιο. Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες να έχουμε ένα τέτοιο μετάλλιο και μία τέτοια εκπροσώπηση από την ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο». 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης