Σε θέση «επίθεσης» βρίσκονται UEFA και CONMEBOL απέναντι στη FIFA, καθώς όχι απλά αντιτίθενται στη διοργάνωση του Μουντιάλ ανά διετία, αλλά ετοιμάζουν και το δικό τους κοινό «σχέδιο δράσης».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου ESPN, οι δύο Συνομοσπονδίες, της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, επεξεργάζονται ήδη το πλάνο για το πως οι εθνικές ομάδες της Λατινικής Αμερικής θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο Nations League!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι παράγοντες των δύο Συνομοσπονδιών είναι έτοιμοι να υπογράψουν την συμφωνία που θα φέρει την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και τις άλλες εθνικές ομάδες στην Ευρώπη από το 2024. 

Από την αρχή UEFA όσο και η CONMEBOL εξέφρασαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην πρόθεση της FIFA να διοργανώνει ανά δύο χρόνια το Μουντιάλ, μια αντίθεση που παίρνεςι τη μορφή μιας κίνησης συνεργασίας των δύο Συνομοσπονδιών.

Με βάση το πλάνο, η βασική έδρα του Nations League θα εξακολουθεί να είναι η Ευρώπη, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στη Γηραιά Ήπειρο, όπου θα συμμετέχουν οι έξι καλύτερες εθνικές ομάδες της Λατινικής Αμερικής που θα μπαίνουν στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται. πως η νικήτρια του Εuro 2020, Ιταλία, θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του Copa America, Αργεντινή, τον Ιούνιο του 2022, στο παιχνίδι που θα ονομαστεί «Finalissima», ένας αγώνας που ουσιαστικά αποτελεί μέρος της συγκεκριμένης συνεργασίας UEFA και CONMEBOL.

«Η διοργάνωση αυτού του αγώνα είναι μέρος της διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της UEFA και της CONMEBOL, η οποία περιλαμβάνει κυρίως γυναικείες κατηγορίες ποδοσφαίρου, ποδοσφαίρου των νέων, ανταλλαγή διαιτητών, καθώς και προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης», ανέφερε η UEFA.

Η UEFA ανακοίνωσε επίσης ότι δημιουργεί ένα κοινό γραφείο με την CONMEBOL στο Λονδίνο, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό έργων κοινού ενδιαφέροντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης