«Επιθυμώ να συνεχίσω στον Άρη»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, 18:53
«Επιθυμώ να συνεχίσω στον Άρη»
Θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στο πόστο του προπονητή του Άρη παρουσιάστηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ.

«Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη κάποιες επίσημες συζητήσεις. Δεν μπορώ να δώσω συνεπώς ποσοστά. Αν με ρωτούσατε αν θέλω να παραμείνω στην ομάδα, σίγουρα μπορώ να σας πω ότι υπάρχει στο μυαλό μου επιθυμία να συνεχίσω για καιρό ακόμη. Όμως επίσημα δεν έχουμε συζητήσει κάτι», είπε ο Αργεντινός, ο οποίος μίλησε και για το ντέρμπι με την Ένωση:

«Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει αλλάξει προπονητή. Γνωρίζουμε πάντα ότι η αλλαγή προπονητή φέρνει διαφορετικό ηθικό και υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν θα αλλάξει σε λίγες ημέρες το σύστημα, όμως σίγουρα θα προσπαθήσει να περάσει την δική του φιλοσοφία. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική. Θα είναι πολύ περίπλοκο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμαστε από έναν μεγάλο ενθουσιασμό και μία μεγάλη χαρά και μερικές φορές αυτός ο ενθουσιασμός σε παρασύρει σε αυτούς τους ρυθμούς. Η δική μου ομάδα λοιπόν πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη και στα 90 λεπτά».

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι: «Εμείς δουλέψαμε καλά αυτές τις δύο εβδομάδες. Κάναμε κάποιες εξειδικευμένες προπονήσεις. Η δική μου ομάδα έχει και ένα επιπλέον κίνητρο καθώς παλεύει στην κορυφή και αυτό μπορεί να σου δώσει ένα διαφορετικό αίσθημα. Είναι σίγουρα μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα μου έχει την κατάλληλη εμπιστοσύνη. Η νοοτροπία που έχουμε είναι ότι θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και θα κερδίσουμε. Όμως είναι σίγουρο ότι ο αντίπαλος θα δημιουργήσει προβλήματα. Στο ένας εναντίον ενός είναι καλοί, έχουν μεγάλη ταχύτητα όμως και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για τη διακοπή του πρωταθλήματος δήλωσε: «Όντως η ομάδα μπορεί να βγει από τον ρυθμό όμως εμείς προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την διακοπή. Να ξεκουραστούμε γιατί υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Τώρα θα υπάρχει μόνο αγώνας, αποκατάσταση και πάλι αγώνας. Εκμεταλλευτήκαμε επίσης τον χρόνο για την αποκατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών. Είμαι άνθρωπος που θέλω να βλέπω θετικά τα πράγματα. Υπήρχαν παίκτες που αν δεν υπήρχε αυτή η διακοπή δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε δύο συνεχόμενα 90λεπτα».

Όσο για τα αγωνιστικά προβλήματα υπογράμμισε: «Στον χώρο του κέντρου υπάρχει σίγουρα πρόβλημα με τον τραυματισμό του Πρίττα και την τιμωρία του Ναφτί. Είμαστε στα όρια μας όμως εγώ πάντα θέλω να βλέπω την θετική πλευρά. Οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν είναι σε καλή κατάσταση ενώ ακόμη και αν κληθούν κάποιοι άλλοι να παίξουν εκεί έχω την εμπιστοσύνη σε αυτούς ότι θα τα καταφέρουν. Θα ήθελα να έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου όμως πρέπει να προχωράμε και με τις δυσκολίες που προκύπτουν. Ο Ρονάλντο είναι κάπως καλύτερα και ίσως μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Για τον Ρουίζ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

Κλείνοντας ο Κούπερ τόνισε: «Εμείς θα βγούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαστε αισιόδοξοι. Το ηθικό μας είναι ανεβασμένο και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Εμείς αυτό κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα αν πρέπει να σπάσουμε ένα αρνητικό σερί ή μία αρνητική παράδοση και αυτό λειτουργήσει θετικά για το κίνητρο της ομάδας, θα είναι καλοδεχούμενο».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, 18:56