Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε στην Ιταλία με 83-69 της Αβελίνο και πήρε το πρώτο “ροζ” φύλλο αγώνα στο φετινό… ταξίδι της στον πρώτο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Τζος Τσίλντρες, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Για την Αβελίνο διακρίθηκαν οι Κρις Ουόρεν με 18 πόντους και Τράβις Μπεστ με 14 πόντους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες άρχισαν με πολύ άσχημο τρόπο το παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 8-0, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 14-14. Η ασταθής απόδοση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, επιτρέποντας στην Αβελίνο να ξεφύγει με 22-14 στο τέλος του δεκαλέπτου, ωστόσο η εικόνα των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Έρτσεγκ βοήθησε σημαντικά το έργο των Τσίλντρες και Παπαλουκά, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να κλείσουν το ημίχρονο, προηγούμενοι με 40-34.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με σταθερό ρυθμό να κρατά το υπέρ του σκορ και έφτασε στο 30’ να κερδίζει με 62-54. Στην τελευταία περίοδο η Αβελίνο δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 83-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 34-40, 54-62, 69-83

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αβελίνο (Ζάρε Μαρκόφσκι): Ουάρεν 18 (2), Ραντούλοβιτς 10 (2), Πόρτα 2, Μπεστ 14 (3), Τσιντσιαρίνι, Κροσαριόλ 2, Σλέι 2, Τούσεκ 5 (1), Ουίλιαμς 8, Ντίνερ 8 (2), Νάρντι.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 14, Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 11 (1), Γκριρ 10, Βασίλοπουλος 5, Πρίντεζης 10, Ερτσέγκ 11 (1), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Παναγιώτης Γιαννάκης: “Η Αβελίνο είναι μια ομάδα, που επιφυλάσσει εκπλήξεις. Παρότι δεν μπήκαμε έτοιμοι, όσο περνούσε η ώρα, είμαστε μέσα στο παιχνίδι και κάναμε μια καλή νίκη. Μια εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα, είναι πάντα καλή. Τα παιδιά είχαν πάλι υπομονή κι αυτό το στοιχείο θα το βελτιώνουμε συνεχώς. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν επικοινωνούσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτό που θέλαμε στην άμυνα κι έτσι ελέγξαμε το παιχνίδι. Δεν κέρδισε κάποιος παίκτης, αλλά ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι εμφανές και στη στατιστική. Όσο θα παίζουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα, θα βελτιωνόμαστε και σε ταχύτητα και σε αποτελεσματικότητα. Αλλιώς, είναι να κάνεις προπόνηση κι αλλιώς είναι να παίζεις παιχνίδια. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι, ότι κι αν συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα, είτε παίζουν σε άδειες εξέδρες, είτε σε μικρό γήπεδο, είτε σε δύσκολη έδρα, όπως είναι η σημερινή. Ξέραμε ότι οι άνθρωποι εδώ, προσπαθούν να βοηθήσουν πολύ την ομάδα τους. Πρέπει να τους συγχαρώ και να τους πω ότι, αν συνεχίζουν να βοηθούν την ομάδα έτσι, θα έχουν σπουδαία αποτελέσματα στο μέλλον. Θέλω, επίσης, να τους ευχαριστήσω για τη θαυμάσια φιλοξενία”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης