Με δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές θα διεξάγονται οι αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις αγωνιστικές περιόδους 2010-11 και 2011-12, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.

Η Διεθνής Ένωση Κανονισμών Ποδοσφαίρου (IFAB) αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, το πείραμα με τους δύο επιπλέον βοηθούς στο περυσινό Γιουρόπα Λιγκ να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις, με κυριότερη το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έκανε γνωστό ότι η τεχνική υπο-επιτροπή της IFAB ενέκρινε αρκετά αιτήματα από ομοσπονδίες-μέλη και συνομοσπονδίες της FIFA, προκειμένου να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο με τους δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές στη διάρκεια των σεζόν 2010-11 και 2011-12, σε συνεδρίαση που έλαβε σήμερα χώρα στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση της FIFA αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια έκτακτη συνεδρίαση της IFAB, που έλαβε χώρα στη Ζυρίχη στις 18 Μαϊου 2010, η Ένωση έκανε μια ανασκόπηση του πειράματος με τους δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές, το οποίο έγινε στο Γιουρόπα Λιγκ της UEFA για τη σεζόν 2009-10, και αποφάσισε να συνεχίσει το πείραμα έως την 126η ετήσια γενική συνέλευση της IFAB, το 2012, αλλά να μην το περιορίσει σε μια και μοναδική συνομοσπονδία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης