Τη «βόμβα» της επιστροφής του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού ενεργοποίησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ, παρά την επιθυμία του Αμερικανού τεχνικού να μη δουλέψει σε σύλλογο, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πείσει τον Hall of Famer κόουτς και εν τέλει τα κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο Πιτίνο επιστρέφει στην ομάδα που τον έκανε γνωστό στο ευρύ φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα, με στόχο να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Ο 67χρονος θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ αναμένεται να μπει στο… πρώτο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, αφού οι εξελίξεις τον φέρνουν πίσω στην Ελλάδα νωρίτερα από τον Μάρτιο, όταν και ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει για να αναλάβει την Εθνική εν όψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία του Πιτίνο με την ΕΟΚ για την Εθνική ομάδα δεν εμποδίζει τον έμπειρο τεχνικό να εργαστεί επαγγελματικά σε κάποιον σύλλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Βόβορας θα καθίσει στον πάγκο και στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο επόμενο ματς απέναντι στην Μπασκόνια οι πρωταθλητές θα αγωνιστούν και πάλι υπό τις οδηγίες του Αμερικανού.

Πιτίνο: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό»

Μάλιστα και ο ίδιος ο Πιτίνο επιβεβαίωσε την είδηση της επιστροφής του στο «τριφύλλι», εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του που θα κοουτσάρει εκ νέου τους πρωταθλητές.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Όπου θα προπονήσω φοβερά παιδιά, τα οποία θα με κρατήσουν πιο κοντά στο ταλέντο της Εθνικής ομάδας», ανέφερε σε τιτίβισμά του ο 67χρονος τεχνικός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιτίνο ανέλαβε τον Παναθηναϊκό μεσούσης της περυσινής σεζόν και ήταν η πρώτη ομάδα που καθοδήγησε στην Ευρώπη.

Η συμφωνία του με το «τριφύλλι» ανακοινώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 2018, με τον έμπειρο κόουτς να διαδέχεται τότε στον πάγκο της ομάδας τον Τσάβι Πασκουάλ.

Υπό τις οδηγίες του οι «πράσινοι» έκαναν ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στην Euroleague, καταφέρνοντας να προκριθούν στην οκτάδα.

Στην Ελλάδα κατέκτησε το νταμπλ, αφού κέρδισε στον τελικό κυπέλλου τον ΠΑΟΚ 79-73, καθώς και το πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στη σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0.

Στις 20 Ιουνίου 2019, ενώ είχε πρόταση ανανέωσης από το «τριφύλλι» έχοντας συμφωνήσει, αποφάσισε να μη συνεχίσει στον πράσινο πάγκο λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Στις 8 Νοεμβρίου βραβεύτηκε από την ομάδα των «πρασίνων» ως ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία της και λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή του στο «τριφύλλι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης