Το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών συζητήθηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ωστόσο προέκυψαν διαφωνίες, δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση και, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολο να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα που ανακύπτουν έχουν να κάνουν με τα χρήματα που ζητά η Ένωση της Football League και με το αίτημα της διοργανώτριας για άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη κατηγορία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, που δύσκολα θα αποδεχθεί η Σούπερ Λίγκα.

Ένα τρίτο θέμα αφορά στη γνωμοδότηση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, που ζήτησε τη συγκατάθεση όλων των ομάδων των επαγγελματικών κατηγοριών για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και να επανέλθουν σε επαγγελματικές κατηγορίες ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Θετική η εισήγηση του Πιλάβιου

Η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, ήταν πάντως θετική, με τον πρώτο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου να δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, που θα επιτρέψει στα τρία ιστορικά σωματεία να αγωνιστούν στη Football League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιθανότερο είναι εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να πραγματοποιηθεί συνάντηση επί τούτου όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και των ΕΠΟ, Super League, Football League.

Αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας

Όσον αφορά στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίστηκε ότι από την 4η φάση και ύστερα το σύστημα διεξαγωγής θα αλλάξει. Οι πρώτες τρεις φάσεις παραμείνουν ως είχαν, αλλά από εκεί και ύστερα, με την είσοδο των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, οι αγώνες θα είναι διπλοί. Φέτος η διοργάνωση θα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2013 στο ΟΑΚΑ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης