ΕΣΑΠ κατά ΕΟΠΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 23:11
ΕΣΑΠ κατά ΕΟΠΕ
Επιστολή προς την ομοσπονδία πετοσφαίρισης απέστειλε η ΕΣΑΠ, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της. Σε αυτή, η Ένωση τοποθετείται ως προς την απόφαση της ΕΟΠΕ για τον αριθμό των ξένων παικτών της Α1 Ανδρών, κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι λαμβάνει αποφάσεις για σοβαρά θέματα, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και συναίνεση.

Η επιστολή αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, στην σημερινή του συνεδρίαση, συζήτησε το θέμα της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ της ΕΟΠΕ, για τον περιορισμό του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το οποίο διοργανώνει η ΕΣΑΠ, όπως και άλλα θέματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, πέρα από τη διαφωνία για την νομική ορθότητα της απόφασης, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην διαδικασία που ακολουθήθηκε, αφού έτσι απαξιώνεται πλήρως από την πλευρά σας ο θεσμικός ρόλος της ΕΣΑΠ, όπως αυτός καθορίζεται σαφώς από τον Νόμο 3479/2006, με τον οποίο ιδρύθηκε καθώς και από εγκεκριμένο Καταστατικό της και τις Υπουργικές αποφάσεις. Η απόφαση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις σας στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΑΠ στις 14 Ιανουαρίου 2010, πολύ δε περισσότερο, αφού δεν καλέσατε εκπρόσωπο της ΕΣΑΠ στην συζήτηση του θέματος, ως οφείλατε και είχατε συμφωνήσει.

Η Ένωση μας, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία για άμεση έναρξη συζήτησης για τα παρακάτω θέματα: Αριθμός αλλοδαπών αθλητών ΤΑΑ Α1 Ανδρών, εθνική ομάδα Ανδρών, διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, θέματα διαιτησίας της Α1 Ανδρών, προτάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ (εφαρμογή "καρτολίνο" ή άλλων μέτρων), διαμεσολαβητές μετεγγραφών αμειβόμενων πετοσφαιριστών, προϋποθέσεις συμμετοχής και αριθμός ομάδων πρωταθλήματος Α1 Ανδρών.

Θεωρώντας σαν δεδομένο ότι, οι σοβαρές αποφάσεις απαιτούν και συναινετικές διαδικασίες, πρακτική που, στα περισσότερα θέματα μέχρι σήμερα δεν ακολουθήσατε, σας καλούμε σε άμεση κοινή συνάντηση των δυο Διοικητικών Συμβουλίων, για να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις για όλα τα παραπάνω θέματα, την πραγματική ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 23:11