Αν και η μετεγγραφή του Κώστα Μανωλά στην Ντνιέπρ έδειχνε να καταλήγει σε… ναυάγιο, την ύστατη ώρα υπήρξε ανατροπή δεδομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση κι έτσι ο παίκτης γίνεται «Ουκρανός».

Από την πώληση του νεαρού στόπερ στα ταμεία της ΑΕΚ θα μπουν 670.000 ευρώ, η οποία πούλησε με 100.000 ευρώ τον παίκτη και έναντι… 600.000 ευρώ το δικαίωμα στους Ουκρανούς να έχουν τον πρώτο λόγο για πώληση άλλου ποδοσφαιριστή της μέχρι το καλοκαίρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η εξέλιξη ικανοποίησε πλήρως τόσο τον 20χρονο αμυντικό όσο και την «Ένωση», αφού ο πρώτος πήρε τη μετεγγραφή που ήθελε, η οποία θα του αποφέρει σημαντικά κέρδη (για συμβόλαιο 3,5 ετών, με ετήσιες αποδοχές 550.000 ευρώ και μπόνους υπογραφής 500.000 ευρώ για τον ίδιο και άλλα τόσα για τον θείο του), όσο και τους «κιτρινόμαυρους», που θα βάλουν στα ταμεία τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Ο… ριγμένος της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι η πρώην ομάδα του νεαρού στόπερ, ο Θρασύβουλος, που θα καρπωθεί μόλις 30.000 ευρώ από τη μετακίνηση του Μανωλά, δεδομένου ότι κατείχε ποσοστό από τη μεταπώληση του παίκτη της τάξεως του 30%.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η ουκρανική ομάδα έκανε τρεις προτάσεις στους «κιτρινόμαυρους» (600.000, 650.000 και 500.000 συν 10% ποσοστό μεταπώλησης) για την απόκτηση του 20χρονου αμυντικού, ωστόσο δέχθηκε ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις από τους ιθύνοντες του «δικέφαλου», που αξίωναν 800.000 ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, όλα έδειχναν ότι ο παίκτης, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία και βρισκόταν με τον στυλό στο χέρι για να υπογράψει το συμβόλαιό του, θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και λήγει η συνεργασία τους.

Εντούτοις, μετά τη μεγάλη πίεση που άσκησε ο θείος του Κώστα Μανωλά, Στέλιος, (τους διαμήνυσε ότι ο παίκτης έχει υπογράψει ήδη για το καλοκαίρι) και υπό τον φόβο ότι η «Ένωση» θα έχανε τον παίκτη χωρίς να βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία της, η διοίκηση της ΑΕΚ δέχθηκε την τελική πρόταση που έκαναν οι Ουκρανοί.

Σύμφωνα με αυτή, οι δύο ομάδες συμφώνησαν στα 100.000 ευρώ για την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά, με τον Θρασύβουλο να λαμβάνει -όπως αναμενόταν- το 30% της πώλησής του, δηλαδή μόλις 30.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα, στη συμφωνία αυτή υπάρχει και δεύτερο σκέλος. Αυτό που αναφέρει ότι η Ντνιέπρ προσέφερε το ποσό των 600.000 ευρώ στην «Ένωση», για να έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε ποδοσφαιριστή που αναμένεται να πουλήσει ο «δικέφαλος» στο μέλλον.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης