Σε ένα παιχνίδι αυστηρώς ακατάλληλο για… καρδιακούς ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει 4-3 του Πανθρακικού στο «Παγκρήτιο», και σε συνδυασμό με τις ήττες των Πανσερραϊκού, Ηρακλή και Λεβαδειακού, συνεχίζει να ελπίζει για την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα.

Τα γκολ των Κρητικών πέτυχαν οι Σφακιανάκης (60’ και 82’), Πόποβιτς (11’), και Μπαρκαουάν (18’), ενώ για την ομάδα του Φερέρα οι Κανωτίδης (6’), Ριέρα (15’) και Κωνσταντινίδης (65’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιγραφή του αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε με… καταιγισμό γκολ, καθώς οι δύο εστίες σε δεκαεννέα λεπτά παραβιάστηκαν αμφότερες από δύο φορές.

Ο Πανθρακικός μόλις στο 6’ του αγώνα με μακρινό σουτ του Κανωτίδη πήρε το προβάδισμά στο σκορ, με την απάντηση του ΟΦΗ όμως να έρχεται έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Πόποβιτς με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 15’ ήταν σειρά του Ριέρα να προσθέσει το όνομα του στη λίστα των σκόρερ.

Ο Ισπανός με σουτ νίκησε τον Μάλαρτζ, βάζοντας τους Θρακιώτες εκ νέου μπροστά στο σκορ, ωστόσο με κεφαλιά ο Μπαρκαουάν στο 18’ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στην επίτευξη κι άλλων γκολ.

Αρχικά ο ΟΦΗ στο 23’, με το σουτ του Πόποβιτς όμως να βρίσκει πάνω σε σώματα και να καταλήγει άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός με τον Βιντάλ, που όμως δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Μάλαρτζ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να περάσουν είκοσι λεπτά για να δημιουργηθεί κάποια καλή φάση.

Αυτή δημιουργήθηκε από την ομάδα του Φερέρα, η οποία δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους άγγιξε το τρίτο γκολ, όμως ως… από μηχανής θεός ο Σφακιάνακης έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βιντάλ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν με το… καλησπέρα ένα γκολ η καθεμιά.

Στο 60’ ο Σφακιανάκης με κεφαλιά έκανε το 3-2, βάζοντας μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά την ομάδα του, ωστόσο η χαρά των Κρητικών κράτησε μόλις για πέντε λεπτά, καθώς ο Ντιαλό -κι αυτός- με κεφαλιά ισοφάρισε και πάλι σε 3-3.

Ο ΟΦΗ όμως δεν πτοήθηκε από το γκολ των φιλοξενούμενων, αύξησε την πίεση του και οι προσπάθειες του ανταμείφθηκαν στο 82’ όταν ο Σφακιανάκης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-3, το οποίο ήταν το τελικό σκορ.

Κίτρινες κάρτες: Μάλαρτζ, Σφακιανάκης, Μπαρκαουάν, Μπεθάρες, Μπερτιν- Βελάσκο, Κανωτίδης, Ρομπίνιο.

ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Σίμιτς (85’ Ρουμπάκης), Πόποβιτς (64’ Ερέρα), Σταυρακάκης, Μπερτίν, Σφακιανάκης, Δημούτσος (70’ Στόλιτσα), Μπεθάρες, Μονιάκης, Γκέρμπερ.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Ζαπρόπουλος, Ρομπίνιο, Ριέρα (70’ Ματάις), Κλεμάν, Κανωτίδης, Βιντάλ (85’ Πόνσε), Ολίσε, Βελάσκο, Κωνσταντινίδης (90’ Μπεβάκουα), Ντιαλό.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιάννης Ματζουράκης: «Πετύχαμε μία νίκη ύστερα από πολύ καιρό. Δεν ξέρω τι αντίκρισμα έχει, αλλά σαφώς έφερε ικανοποίηση στους παίκτες μου, γιατί είναι κάτι σπάνιο για τον ΟΦΗ φέτος. Παλέψαμε με επιμονή και πήραμε δίκαια τη νίκη, η οποία σίγουρα θα μας βοηθήσει ψυχολογικά».

Εμίλιο Φερέρα: «Όταν μία ομάδα πετυχαίνει τρία γκολ μακριά από την έδρα της, πρέπει να παίρνει τη νίκη. Η άμυνά μας σήμερα είχε κακή συμπεριφορά και στα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε και με τέτοια άμυνα δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Επιθετικά τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ και να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης