Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της αστυνομίας σημειώθηκαν στους χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το αυτοκίνητο του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου Γιαννκόπουλου, που είχε μεταβεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον τελικό της ομάδας βόλεϊ των «πράσινων».

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ είδε κουκουλοφόρους να χτυπούν τα αυτοκίνητό του, χωρίς ωστόσο να δέχεται επίθεση ο ίδιος ή η γυναίκα του, η οποία ήταν μαζί του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη zougla.gr εικάζει πως οι συγκεκριμένοι κατευθύνονταν προς το ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που αποχωρούσαν από το παιχνίδι βόλεϊ της ομάδας τους για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών βρέθηκαν τετ-α-τετ με αυτούς της ΑΕΚ, που πήγαιναν στο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων καθυστερημένα για να διαλύσουν τα επεισόδια, ενώ αυτά συνεχίστηκαν και μετά την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (20:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οπαδοί της Ένωσης, έσπασαν και έκαψαν δύο μπουτίκ του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μέχρι το εμπορικό κέντρο Mall.

Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στην οποία αναφέρει:

«Το ΤΑΑ ΠΑΟ καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ την ώρα που μέσα στο κλειστό γυμναστήριο γινόταν η απονομή στους νικητές του τελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αλλά πάνω από όλα καταδικάζει την απόφαση να μην μετατεθεί ο αγώνας της ΑΕΚ βάσει της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας, παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και προτάσεις των δυο πλευρών (Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) σε συσκέψεις που είχαμε με την Αστυνομία, ώστε το “ντέρμπι” της ΑΕΚ να αλλάξει μέρα.

Είναι απορίας άξιον και κατακριτέο γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν πήρε την παραπάνω απόφαση.

Ειλικρινά νιώθουμε ντροπή και δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους δεν απέτρεψαν τη μετάθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα και τους ευχαριστούμε που γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη.

Ας μην κάνει κανένας όνειρα να ξαναγίνει τέτοια πετυχημένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Όλος ο φίλαθλος κόσμος μπορεί από μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Με τη σειρά της ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, όπως είχαμε προειδοποιήσει και με επιστολή μας προς τους αρμόδιους φορείς. Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε. Για ώρες γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων και συμπλοκών. Η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων μας, μεταξύ αυτών και μικρών παιδιών, τέθηκε σε κίνδυνο και δυστυχώς υπήρχαν τραυματίες. Οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να αγωνιστούν μέσα σε ατμόσφαιρα χημικών, δακρυγόνων και καπνού από τις φωτιές που μαίνονταν περιμετρικά του γηπέδου.

Υπεύθυνοι, λοιπόν, είναι αυτοί που αυθαίρετα και χωρίς να υπολογίσουν το ήδη καταρτισμένο πρόγραμμα της Super League, με την ιδιαιτερότητα των τελευταίων αγώνων, έδωσαν «ελαφρά τη καρδία» την έγκριση τους για την παράλληλη διεξαγωγή του FINAL-4 του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο βόλεϊ, αποτρέποντας υπό το καθεστώς του φόβου ένα μεγάλο μέρος υγιών φιλάθλων να προσέλθουν στο γήπεδο.

Επίσης και εκείνοι, που γνώριζαν τις πιθανές συνέπειες και έδωσαν τη συγκατάθεση τους ώστε με βεβαιότητα να συναντηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να επιτρέψει ξανά και να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους φιλάθλους της, στο σύλλογο και στα συμφέροντα του.

Η διοίκηση του συλλόγου καταδικάζει τα επεισόδια που δημιούργησε μια μικρή μερίδα οπαδών μας, αφού αρχικά όμως είχε προκληθεί».

(Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή 22 Μαρτίου, 20:35)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης