Παίζοντας με ψυχή και πάθος ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο «Παλαέστρα» επί της Σιένα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της Euroleague.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επιβλήθηκε με 82-75 των γηπεδούχων, σπάζοντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας των Ιταλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επόμενος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθει την Πέμπτη και πάλι στο «άντρο» της Σιένα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, ενώ οι  Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Χάινς πρόσθεσαν 15 και 13, αντίστοιχα.

«Κλειδί» πάντως στην επικράτηση του Ολυμπιακού ήταν ο Έισι Λο, με την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά. Στον αντίποδα, από τη Σιένα κορυφαίος ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν, που σταμάτησε στους 26 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 15(1), Ζήσης 4, Άντερσεν 26(2), Ρακόσεβιτς 11(1), Καραρέτο, Θόρτον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8(2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20(3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.

Η αρχή του αγώνα


Τα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης