Μία εβδομάδα μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Skoda Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League και είπε «αντίο» στην υπόθεση τίτλος.

Αντίθετα αυτός ο βαθμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους Ακρίτες στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε «φουριόζος» στο παιχνίδι, είχε δύο καλές φάσεις με σουτ των Μήτρογλου (2΄) και Ντάρμπισιρ (5΄), που δεν βρήκαν στόχο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες.

Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στη συνέχεια έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» όλες τις αδυναμίες που φανερώνει στα εντός έδρας παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει ξανά στο πρώτο μέρος την εστία του Γκσπούρνιγκ.

Αντίθετα η ομάδα του Κεχαγιά έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να πετύχει κάποιο τέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 26΄ ο Πόι σούταρε, βλέποντας τον Νικοπολίδη να μπλοκάρει την μπάλα, δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της ομάδας του Πειραιά εξουδετέρωσε αυτή τη φορά πλασέ του Στρμπα, ενώ στο 36’ ο Μπούγκα πλάσαρε στην κίνηση άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμούς και στο 53΄απώλεσαν πολύ καλή ευκαιρία να κάνουν το 1-0, όταν ο Μήτρογλου έπιασε εξ επαφής κεφαλιά, ωστόσο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Εννέα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πειραιά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν η μπάλα μετά από την κεφαλιά του Ζεβλάκοφ βρήκε το υψωμένο χέρι του Σουάνη, αλλά ο διαιτητής Παμπορίδης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ακρίτες.

Η ομάδα του Κεχαγιά στο 84΄ «άγγιξε» το 0-1, όταν Στρμπα με απευθείας εκτέλεση φάουλ «ανάγκασε» τον Νικοπολίδη να δείξει τα ρεφλέξ του και να διώξει τον κίνδυνο.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Λούα Λούα σπατάλησε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, όταν βγήκε σε τετ α τετ με τον Γκσπούρνινγκ, ο οποίος πήρε την ταυτότητα στον Κονγκολέζο, αποκρούοντας σε κόρνερ.


ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Γ. Παπαδόπουλος, Πάντος – Τζάγκι, Βάλλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (66΄ Πάντος), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης. Γ. Παπαδόπουλος (60΄ Όσκαρ), Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου (83΄ Ντιόγκο).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάγκι, Μπούγκα (72΄ Βασιλακάκης), Στίνγκα, Ζίεντσουκ (59΄ Σουάνης), Κιντάνα (90΄+ Αλ Σαϊφι), Πόι, Στρμπα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: «Ήρθε ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, μετά από μια μεγάλη νίκη που πήραμε (στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό). Ήμασταν πολύ κακοί και απαράδεκτοι σε όλο το χρονικό διάστημα του παιχνιδιού. Κάναμε πολλά λάθη, ενώ δεν δείξαμε καθόλου πάθος, θέληση και διάθεση για να αλλάξουμε τίποτα. Είμαι απογοητευμένος με αυτή την εμφάνιση που δείξαμε. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Δεν κάναμε ευκαιρίες.

Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Εγώ προσπάθησα να δώσω να καταλάβουν τα παιδιά ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Κι αυτοί όμως πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να παίρνουν τις ευθύνες τους. Απ’ την μεριά τις παίρνω γιατί είμαι προπονητής. Θα προσπαθήσουμε πάντως».

Νίκος Κεχαγιάς: «Είχα μιλήσει με τους παίκτες όλη τη βδομάδα και τους είπα πως μας απομένουν τρία ματς αρχής γενομένης από αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και θα πάμε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και πιστεύω ότι πήραμε δίκαια αυτό το αποτέλεσμα σήμερα, το οποίο το χρειαζόμασταν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα για τη δική μου. Πιστεύω, ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Συνεχίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια που έχουμε αρχίσει. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, καθώς και στο σημερινό ματς, όπως και στα δύο προηγούμενα, κατέθεσαν την καρδιά και την ψυχή τους στο χορτάρι προκειμένου να σώσουν την ομάδα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για την παραμονή, εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα δύο ματς που απομένουν και νομίζω στο τέλος ότι θα πανηγυρίσουμε τη σωτηρία. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε επιθετικά, στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, είχαμε και μία μεγάλη ευκαιρία από μία στημένη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μάς άσκησε πίεση, είχε δύο καλές ευκαιρίες και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Γιάννης Παπαδόπουλος: «Αν ο Παναθηναϊκός έχανε βαθμούς κόντρα στον Ατρόμητο (σ.σ. νίκησαν οι «πράσινοι») θα κλαίγαμε τη μοίρα μας. Τώρα όμως είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Ξάνθη. Δυστυχώς δεν μας βγήκε το παιχνίδι και ήμασταν κακοί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης