Η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ έφτασε. Η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 20:00 (ΕΡΤ 3) την Μπούργος στον τελικό του basketball Champions League. 

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και στην Ένωση θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θα προσπαθήσουν να έχουν το ίδιο πάθος που είχαν σε όλο το Final 8 που διεξάγεται στην Αθήνα και να φτάσουν στην κορυφή της διοργάνωσης για δεύτερη φορά. 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Όλα δείχνουν πως θα επιλέξει την ίδια δωδεκάδα αφήνοντας εκτός Μαυροειδή, Κατσίβελη, Μωραΐτη και Γόντικα. Η έμφαση που δίνει είναι στο αμυντικό κομμάτι ποντάροντας στην ποιότητα που έχει η ομάδα του στην επίθεση, αλλά και τα… χιλιόμετρα που μετρούν σε τελικούς παίκτες όπως οι Ζήσης, Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Ράις και Σλότερ.

Η Μπούργος στηρίζεται επιθετικά κατά βάση στον εξαιρετικό σουτέρ Μπενίτε, τον «καυτό» σκόρερ ΜακΦάντεν και τον φόργουορντ Χόρτον, με τους Κουκ και Ρένφρο να επωμίζονται το κομμάτι της οργάνωσης και τον Κράβιτς μαζί με τους Σακχό και Ριβέρο να γεμίζουν τη ρακέτα. Διαθέτουν αρκετές προσωπικότητες και παίκτες με παραστάσεις, αλλά όχι στο επίπεδο της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη regular season με την ΑΕΚ να επικρατεί 74-66 στο ΟΑΚΑ στις 13 Νοεμβρίου και την Μπούργος στην Ισπανία με 93-76 στις 22 Ιανουαρίου.

Ο νικητής πέρα από την κούπα θα κερδίσει και 1 εκατ. ευρώ, με τον ηττημένο να εισπραττει 400.000 ευρώ.

Στις 17:00 διεξάγεται ο μικρός τελικός  ανάμεσα σε Σαραγόσα και Ντιζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης