Με απόφαση του Πολυμελoύς Πρωτοδικείου Αθηνών (329/ 29-3-2013) η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» κυρήχθηκε πτωχευμένη, δημιουργώντας μείζον θέμα στην αγορά, με δεδομένο ότι η εταιρεία ήταν σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99. Ρύθμισης δηλαδή με όλους τους πιστωτές.

Η αίτηση πτώχευσης εκδικάστηκε στις 16 Ιανουαρίου και όπως δήλωσε στη zougla.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρης Βωβός: «Η δίκη έγινε ερήμην μας. Από αμέλεια δεν δώσαμε το παρών στην εκδίκαση στην αίτηση πτώχευσης και φυσικά η υπόθεση βγήκε σε βάρος μας. Έτσι την 29η Μαρτίου βγήκε η απόφαση περί πτώχευσης…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον κύριο Βωβό η εταιρεία έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, η οποία πήρε αριθμό 39 και θα εκδικαστεί ως κατεπείγουσα υπόθεση την προσεχή Τετάρτη.

Στις τάξεις της εταιρείας υπάρχει η βεβαιότητα ότι θ’ ανακληθεί η απόφαση πτώχευσης, αφού ήδη έχουν γίνει ρυθμίσεις με πιστωτές, αλλά και με τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank, που αποτελούν το 60% των χρεών της εταιρείας.

Πάντα σύμφωνα με τον κύριο Βωβό, η εταιρεία ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με το Δημόσιο για οφειλές προς το ΙΚΑ, αλλά και το ΦΠΑ, καθώς και τους εργαζομένους, ενώ έχει κατατεθεί και το επιχειρηματικό σχέδιο για να υπαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξελίξεις και στο θέμα του Βοτανικού

Σε ότι αφορά το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό, το οποίο μπλόκαρε την εταιρεία και την έφερε στη σημερινή της κατάσταση, ο Άρης Βωβός υποστήριξε ότι ενός δεκαπενθημέρου θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, αφού θα περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα, που θα δίνει το δικαίωμα ολοκλήρωσης του εμπορικού κέντρου.

Μάλιστα χάρις στον πρόσφατο νόμο, που άλλαξε την τροπολογία Μπιρμπίλη, δεν υπάρχει κίνδυνος για την κατεδάφιση της Λεωφόρου. Της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού.

Ο κύριος Βωβός τόνισε ότι μέσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας παραμένει η κατασκευή του κτιρίου που θα φιλοξενήσει τον Ερασιτέχνη (με κόστος μέχρι 13,5 εκατ. ευρώ), ενώ το θέμα της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου είναι θέμα που θα πρέπει να επιλύσει ο Δήμος με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης