Στην ιστοσελίδα της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας έκανε δηλώσεις η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Έτσι είναι ο αθλητισμός» ανέφερε με νόημα η πολίστρια της Βουλιαγμένης για την ανεπιτυχή προσπάθειά της ομάδας μας να κερδίσει την παρουσία της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η Ασημάκη αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους της ομάδας, αλλά και στις αποχωρήσεις παικτριών από την Εθνική μας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ΚΟΕ:

Για την αποτυχία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς: «Έτσι είναι ο αθλητισμός. Υπάρχει η επιτυχία και η αποτυχία. Και γι’ αυτό εκτιμάς περισσότερο την επιτυχία. Αν όμως παίρναμε όλο πρωτιές, δεν θα το εκτιμούσαμε τελικά. Ήμασταν χειρότερες από την Ισπανία στο μεταξύ μας παιχνίδι, και αποκλειστήκαμε δίκαια. Όμως, οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα, γιατί εκεί είναι το σημείο που πρέπει να ανακάμψεις και να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Έχουμε κουράγιο και θα τα καταφέρουμε».

Τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας: «Το Γουόρλντ Λιγκ είναι σε δεύτερη μοίρα αυτή τη στιγμή, και αυτό γιατί η ομάδα περνά μια μεταβατική περίοδο. Στόχος μας θα μπορούσα να πω πως είναι μακροπρόθεσμα το Παγκόσμιο και η επόμενη Ολυμπιάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αποχώρηση μελών της Εθνικής: «Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσω πως αυτή η Εθνική ομάδα, που έχει προσφέρει τόσες επιτυχίες στην χώρα, δεν θα είναι η ίδια από ‘δω και πέρα. Μου ήταν εξίσου δύσκολο, να αγωνιστώ για τελευταία φορά με κάποιες συναθλήτριές μου, με τις οποίες γνωρίζομαι και από το σωματείο μου».

Για το θέμα των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν όλον αυτόν τον καιρό: «Τέτοιες ώρες είναι αστείο να μιλάμε για την Πολιτεία. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για τον αποκλεισμό, αφού δεν ήμασταν καλές. Από ‘κει και πέρα ήταν σημαντικό που ήρθε ο κύριος Μπιτσαξής στο αεροδρόμιο και μας δήλωσε την λύπη του για τον αποκλεισμό μας. Επίσης μας είπε πως δεν κινδυνεύουν τα πριμ μας, αλλά όλα είναι θέμα γραφειοκρατίας, και όλοι ξέρουμε πως είναι αυτά τα ζητήματα στην Ελλάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης