«Ποδαρικό» με το… δεξί έκανε στο TOP 16 της Euroleague η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, καθώς επιβλήθηκε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ με 67-66 της Ζαλγκίρις Κάουνας σε ένα ματς-θρίλερ.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, εντούτοις οι Λιθουανοί στο δεύτερο ημίχρονο ροκάνισαν τη διαφορά και μάλιστα προηγήθηκαν με 59-56 στα τελευταία λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η ομάδα του Πεδουλάκη διατήρησε τη ψυχραιμία της και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στις λεπτομέρειες (το ματς κρίθηκε στο άστοχο σουτ του Λαβρίνοβιτς, στην τελευταία φάση), στέλνοντας στον… έβδομο ουρανό τους περίπου 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Μάλιστα η νίκη του Παναθηναϊκού αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο Σχορτσανίτης δεν αγωνίστηκε καθόλου στο παιχνίδι και ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε μόλις για 4 λεπτά στην αναμέτρηση.

Ονειρεμένο ντεμπούτο με το «τριφύλλι» στην Euroleague πραγματοποίησε ο Τζέισον Καπόνο, που τελείωσε το ματς με 16 πόντους, με 4/6 τρίποντα, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης για το «τριφύλλι» και οι Μπράμος (15π., 5/9 τρίποντα) και Λάσμε (14π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενο ματς για την ομάδα του Πεδουλάκη, κόντρα στην Εφές Αναντολού, στην Κωνσταντινούπολη.
 
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 43-33, 54-49,67-66

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):
Μπράμος 15 (5 τρ), Ματσιούλις 7, Καπόνο 16 (4 τρ), Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 2, Μπανκς 8 (1 τρ)

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 12 (2 τρ), Τζάαμπερ 8, Πόποβιτς 6 (2 τρ), Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Γιανκούνας 9 (6 ριμπ), Καουκένας, Ντέλας, Κουζμίνσκας 7, Λαφαγιέτ 7, Κ. Λαβρίνοβιτς 13 (3 τρ)

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα:

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης