Το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, η Euroleague, αρχίζει σήμερα, με τις 16 ομάδες να είναι πανέτοιμες για συγκλονιστικές μάχες στις 30 αγωνιστικές της πρώτης φάσης, τα πλέι οφ και μέχρι τον Μάιο του 2018, όταν θα στεφθεί η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ελλάδα μία ακόμη φορά είχε εκπρόσωπο στον τελικό πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ στον τελικό. Ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί με 3-0 στα προημιτελικά, από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία ανέβηκε στο θρόνο για πρώτη φορά στην ιστορία της, λίγες εβδομάδες αργότερα.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν ανανεωθεί εν συγκρίσει με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιαστούν ισχυροί με έφεση στην ταχύτητα και στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά σταθερά αποτελεσματικοί στην αμυντική λειτουργία τους, με στόχο να φτάσουν μέχρι το Βελιγράδι, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Μπαρτσελόνα στην Κίμκι που επέστρεψε μέσω EuroCup μεταπήδησε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε τον τίτλο της διοργάνωσης (Λονδίνο 2013 με Ολυμπιακό, Γιώργος Μπαρτζώκας. Η Κίμκι αναμένεται να είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν κι αν όχι τόσο ευχάριστη όσο η Λοκομοτίβ Κουμπάν που επί Μπαρτζώκα έφτασε πρόπερυσι στα πλέι οφ, συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να μπει στην οκτάδα.

Η διαμάχη της Euroleague με τη FIBA για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 έχει φέρει πάντως σε δίλλημα του παίκτες, καθώς μέσα στον Νοέμβριο, αν δεν βρεθεί λύση, καλούνται να… επιλέξουν, αν θα ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους για τα προκριματικά ή θα αγωνιστούν με τους συλλόγους τους στη Euroleague. Tους αγώνες της Euroleague θα μεταδίδει φέτος το συνδρομητικό κανάλι «NOVA», αφού φέτος η ΕΡΤ δεν κατάφερε να κρατήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Για την 1η αγωνιστική, πρώτος στη «μάχη» ρίχνεται ο Ολυμπιακός: Σήμερα , οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται, χωρίς τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη, την Μπασκόνια, στο κλειστό «Δύο Αεράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω τιμωρίας της έδρας. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Μπράιαν Ρόμπερτς για την ομάδα του Πειραιά. Την ανανεωμένη Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός αύριο στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με τον Λούκας Λεκαβίτσιους ανεβάζει στροφές κάθε μέρα στις προπονήσεις των «πρασίνων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague (άλλαξε τη σεζόν 2016-17) προβλέπει 16 ομάδες στην πρώτη φάση, οι οποίες δίνουν διπλά παιχνίδια με όλους (30 αγωνιστικές). Οι οκτώ καλύτερες ομάδες εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ (θέσεις 1-8, 2-7, 3-6, 4-5), με την πρόκριση στο φάιναλ φορ να κρίνεται στις τρεις νίκες (best-of-five).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12-13/10/2017)

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 21:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00
Κίμκι (Ρωσία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης