Κάνοντας πολύ καλή κούρσα ο Άρης Γρηγοριάδης τερμάτισε έβδομος στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που αγωνίστηκε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση στον τελικό του αθλήματος, σημείωσε χρόνο 24.87, ενώ στο χθεσινό ημιτελικό είχε πετύχει 24.77, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Λίαμ Τάνκοκ με 24.04, βελτιώνοντας κατά τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον χθεσινό ημιτελικό. Δεύτερος τερμάτισε ο Ιάπωνας Τζούνια Κόγκα με 24.24 και τρίτος ο κάτοχος του τίτλου, Νοτιοαφρικανός Γκέρχαρντ Ζάντμπεργκ, με 24.34.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του μετά τον τελικό ο Άρης Γρηγοριάδης είπε: «Ένιωθα πολύ καλά μέχρι τη στιγμή που φόρεσα το μαγιό. Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία γιατί με κάνει να φαίνομαι αδύναμος. Ντρέπομαι και μόνο που το λέω, αλλά κουράστηκα πολύ μέχρι να φορέσω τελικά το μαγιό. Στο ζέσταμα έκανα άλματα και ανοίγματα στα χέρια που υποτίθεται ότι σε βοηθάνε να ενεργοποιηθείς και εγώ ένιωσα κουρασμένος. Μόνο αν το φορέσεις μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλος κόπος είναι. Γενικά από την παρουσία μου στη διοργάνωση είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Κατάφερα να μπω σε δύο τελικούς με πανελλήνια ρεκόρ. Απλά μου μένει μόνο η πικρία ότι σήμερα θα μπορούσα να είχα πάει πολύ καλύτερα. Δεν πειράζει, προχωράμε παρακάτω».

Με τη σειρά του ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή, Χρυσάφης Βαγγελακάκης δήλωσε: «Ο Άρης έφτασε να συμμετάσχει στον πέμπτο του τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίτευγμα πραγματικά σπουδαίο για την ελληνική κολύμβηση. Σήμερα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, αλλά λίγο ο πρωινός αγώνας με τη σκυτάλη που μας έβγαλε από τον προγραμματισμό, λίγο και η ατυχία με το μαγιό, μας στέρησαν κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση».

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ύπτιο ανδρών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Λίαμ Τάνκοκ (Μ. Βρετανία) 24.04 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Τζούνια Κόγκα (Ιαπωνία) 24.24 (Ρεκόρ Ασίας)
3. Γκέρχαρντ Ζάντμπεργκ (Ν. Αφρική) 24.34 (Ρεκόρ Αφρικής)
4. Άσβιν Βίλντεμπερ (Ισπανία) 24.57
5. Καμίλ Λακούρ (Γαλλία) 24.61
6. Χέλγκε Μέουβ (Γερμανία) 24.63
7. Άρης Γρηγοριάδης (ΕΛΛΑΔΑ) 24.87
8. Μάρκο Ντι Τόρα (Ιταλία) 25.15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης