Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στους τρεις εκπροσώπους της χώρας μας η κλήρωση της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη και η οποία ανέδειξε ελληνικό «εμφύλιο».

Ο Ολυμπιακός ατενίζει δικαίως το μέλλον με αισιοδοξία, αφού κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο (Ζ΄) με τις Κάχα Λαμποράλ, Κίμι και Τσιμπόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» χαμογελούν και για τη συνέχεια και δη για την προημιτελική φάση, αφού ο όμιλός τους διασταυρώνεται με τον 7ο, όπου λογικά τις πρώτες δύο θέσεις θα καταλάβουν ομάδες (σ.σ. ΤΣΣΚΑ, Ουνικάχα), που δεν μπορούν να θεωρηθούν μεγαθήρια.

Αντίθετα, σαφώς πιο δύσκολα, είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Παρτίζαν και το Μαρούσι, για τον 5ο όμιλο, ο οποίος στη συνέχεια διασταυρώνεται με τον 6ο, στον οποίο ξεχωρίζει το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Μεσίνα, φέτος «μετράει» δύο άνετες νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις επί των «πρασίνων» στην Α΄ φάση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει προγράμματος, που έχει μοιράσει η διοργανώτρια Αρχή στις ομάδες (σ.σ. ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές), κατά την 1η ημέρα της φάσης των «16» και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου το Μαρούσι θα δοκιμασθεί στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός στο
Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν και ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ την Κίμκι.

Οι τέσσερις όμιλοι της φάσης των «16» (27/1-11/3) της Ευρωλίγκα, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, έχουν ως εξής:

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΡ-16

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Παρτιζάν
Μαρούσι

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης
Σιένα
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Εφές Πίλσεν

Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ουνικάχα
Ζαλγκίρις
Πρόκομ

Η’ ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός
Κάχα Λαμποράλ
Κίμκι
Τσιμπόνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ολυμπιακός

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Εμείς φτιάχνουμε μια ομάδα που δε θέλει να βλέπει αντιπάλους και έδρες. Αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην ομάδα και πιστεύω ότι σε ένα βαθμό το έχουμε καταφέρει. Αντιμετωπίζουμε τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων. Η Κάχα παρά τις μεγάλες αλλαγές που έκανε στο ρόστερ της έδειξε ότι είναι μια ομάδα που έχει χτίσει πάνω σε γερές βάσεις. Η Κίμκι μπορεί να είναι νέα στη διοργάνωση αλλά έχει προπονητή και παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα που την έφεραν στην επόμενη φάση και η Τσιμπόνα είναι μια ομάδα με τεράστια παράδοση που έχει μάθει να παλεύει ως το τέλος. Το ξέρουμε ότι δε θα έχουμε εύκολο έργο αλλά όταν θέλεις να φτάσεις στο Φάιναλ Φορ ξέρεις ότι ο δρόμος είναι δύσβατος».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Τους αντιπάλους μας τους ξέραμε εδώ και μέρες. Απλά σήμερα έγινε επίσημο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ήδη στο μυαλό μας τι μας περιμένει. Λένε πολλοί ότι η κλήρωση είναι για μας βατή, αλλά δε θα συμφωνήσω. Αντιμετωπίζουμε τρεις ομάδες με ταλέντο κι αν δεν είμαστε έτοιμοι ψυχικά και σωματικά τότε θα δυσκολευτούμε ακόμα περισσότερο. Δεν κοιτάμε τα προημιτελικά γιατί πρώτα πρέπει να φτάσουμε εκεί κι έχουμε έξι βήματα να κάνουμε».

Νίκος Μπουντούρης: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει σε οποιαδήποτε έδρα και να κερδίσει. Αυτός είναι και ο στόχος του προπονητή. Η κλήρωση έγινε, προχωράμε, είδαμε τις πιθανές διασταυρώσεις και συνεχίζουμε την καθημερινή δουλειά προς το στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή. Η ιστορία έχει δείξει πως πρέπει πάντα να είσαι σοβαρός και μία κλήρωση να μην σε κάνει να χαίρεσαι ή να απογοητεύεσαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας μας».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, είπε: «Είναι η πρώτη φορά που μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων πριν την κλήρωση κι αυτό είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στην Α φάση κι έτσι θέλουμε να μείνουμε ως το τέλος της διοργάνωσης ανεξαρτήτως αντιπάλων. Καμία ομάδα σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη κι αυτό σημαίνει πως σεβόμαστε απεριόριστα τους αντιπάλους μας».

Παναθηναϊκός

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είμαστε στο TOP 16. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα, εύκολος αγώνας. Είναι οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πλέον. Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη, έχει μόνο νίκες και θα είναι σαφώς ένας δύσκολος αντίπαλος, δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η Παρτιζάν είναι μια ομάδα την οποία γνωρίζουμε καλά και με την οποία συναντιόμαστε πλέον συχνά. Σχεδόν κάθε χρόνο θα βρεθούμε αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια.

Ξέρουμε τι είναι ικανή να κάνει και είναι αγώνας που θέλει όπως πάντα μεγάλη προσοχή. Το Μαρούσι παίζει πολύ καλά φέτος, το έχουμε δει και πάντα υπάρχει ιδιαιτερότητα όταν αναμετρούνται ομάδες από την ίδια χώρα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι έχουμε ένα ταξίδι λιγότερο. Το βασικό ζητούμενο πάντα για εμάς είναι να βρούμε το ρυθμό μας, να είμαστε εμείς καλά. Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, ξέρουμε ότι στο TOP 16 όλα μετράνε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του κόσμου, που πάντα είναι πολύτιμη και δίνει την έξτρα ώθηση στην ομάδα».

Μαρούσι

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Είναι πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία να αγωνιζόμαστε μέχρι τον Φεβρουάριο. Απολαμβάνουμε αυτό που γίνεται. Θέλουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε και να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων», ενώ συνέχισε σημειώνοντας: «Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαστε σε αυτόν τον όμιλο μαζί με τον Παναθηναϊκό. Η Ευρωλίγκα έχει περιορισμό να μην υπάρχουν ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο αλλά αυτό δεν συνέβη. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και ό,τι καλύτερο βγει. Ξέρουμε πως δεν είμαστε το φαβορί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης