Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η εθνική βόλεϊ, σε παιχνίδι για την τέταρτη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Λιγκ ανδρών που διεξήχθη στη Λαμία. Πλέον, οι ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για πρόκριση στο Final-4 της διοργάνωσης μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Ελλαδα (Αρσενιάδης): Καριπίδης 15, Ριζόπουλος 9, Αρμενάκης 16, Ανδρεάδης 10, Σουλτανόπουλος, Ψάρρας 5, Στεφάνου (λ- 54%) / Παπαδημητρίου, Σμαραγδής 12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γερμανία (Λοθάνο): Σβαρτς 16, Κάμπα 4, Κράουζε 14, Βίμπελ 9, Μπόμε 12, Ρίκε 3, Τίλε (λ- 73%) / Πόμπε 5, Μπάουερ 1, Στόιερβαλντ.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου το Βέλγιο κέρδισε με 3-0 σετ τη Ρουμανία.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Αρσενιάδης: «Όπως τα περισσότερα παιχνίδια μας, έτσι κι αυτό κρίθηκε στα λάθη. Όταν μειώνουμε τα λάθη μας παίζουμε πολύ καλύτερο βόλεϊ και μπορούμε να κερδίζουμε ομάδες σαν τη Γερμανία, παρόλο που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό και είναι πιο έτοιμες. Θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε κάνει μια μεγάλη νίκη, αν είχαμε συγκεκριμένο στόχο στο να μειώσουμε τα ατομικά λάθη, γιατί δημιουργούνται ατομικά λάθη από το πουθενά. Η ομάδα μας βέβαια δεν είναι αντιπροσωπευτική, γιατί ο κύριος στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό στην Τουρκία. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε αφήσει πολλούς παίκτες έξω για να αποθεραπευτούν, αντίθετα με τη Γερμανία που είχε αρκετούς από αυτούς που θα επιλέξει για τις διοργανώσεις που έρχονται. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, είχαμε μόλις εφτά ετοιμοπόλεμους παίκτες, έχουμε και πολλούς τραυματίες φέτος, αλλά και αρκετούς να λείπουν στη Μεσογειακή ομάδα. Ο πρώτος μας στόχος είναι να χτίσουμε κάποια πράγματα στο μπλοκ και την άμυνα και να μειώσουμε τα λάθη μας. Αν τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να αποδείξουμε πως οι δυνατότητες είναι πάνω από αυτές που είδαμε σήμερα. Για τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ξέραμε ότι στην πορεία θα είχαμε απουσίες λόγω των Μεσογειακών και παρότι ήμασταν πρώτοι κάποια στιγμή, γνωρίζαμε πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στη συνέχεια. Με δεδομένο ότι κάποιοι βασικοί παίκτες λείπουν, ο στόχος μας δεν είναι το Ευρωπαϊκό Λιγκ, αλλά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχει ήδη προγραμματισμός για τη 12άδα του Ευρωπαϊκού, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη».

Ραούλ Λοθάνο: «Το σύνηθες πρόβλημά μου στη διοργάνωση είναι ότι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι χρησιμοποιώ διαφορετική εξάδα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού ή απουσίας παικτών, που αυτή την εποχή ξεκουράζονται. Από τους σημερινούς βασικούς παίκτες είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πετύχαμε άλλη μία νίκη στο δρόμο για το φάιναλ φορ».

Η Βαθμολογία   

1. Γερμανία 12 (19-10)   

2. Βέλγιο 11 (18-13)   

3. Ελλάδα 10 (11-16)   

4. Ρουμανία 9 (10-19)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης