Μολονότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φιγουράρει στην έκτη θέση, έναν μόλις βαθμό πίσω από τον πέμπτο Λεβαδειακό ο Γιάννης Χριστόπουλος συνεχίζει να είναι προσγειωμένος.

Ο τεχνικός του «Άγιαξ» της Ηπείρου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του προσεχούς αγώνα με τον Πανιώνιο, ερωτηθείς για το αν στόχος της ομάδας του είναι τα πλέι οφ, επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη δέκα αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου τα πάντα είναι ακόμη ρευστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το ματς με τον «ιστορικό» ο ταλαντούχος προπονητής χαρακτήρισε αρκετά δύσκολη την αποστολή του ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον του στον πάγκο του συλλόγου και τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον παράγοντα «τύχη»: Από την πρώτη μέρα που ήρθα και κάθισα σ’ αυτή εδώ την καρέκλα είπα ότι εμείς δεν θέλουμε να έχουμε την τύχη μαζί μας. Εμείς θέλουμε αυτό που αξίζουμε μέσα στο γήπεδο να το παίρνουμε. Οπότε αν είμαστε καλοί στο γήπεδο, θα ήθελα να κερδίσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κακή παράδοση: Δεν το ήξερα ότι δεν έχουμε νίκη ούτε στη Νέα Σμύρνη. Για τον Λεβαδειακό το είχα ακούσει. Μακάρι να σπάσει αυτή η παράδοση.

Για τον Πανιώνιο: Είναι μια ομάδα που κάνει αξιόλογη προσπάθεια στο πρωτάθλημα, έχει πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή, είχε κι αυτή τις δυσκολίες της το προηγούμενο καλοκαίρι με τις μεταγραφές, όπως κι εμείς. Κατανοώ τον αγώνα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και ο κ. Ελευθερόπουλος.

Για τους Κολοβέτσιο και Φέγκρους: Ο Κολοβέτσιος δεν νιώθει ενοχλήσεις πλέον, μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Φέγκρους έχει ένα οστικό οίδημα στο θώρακα και είναι παρόμοια περίπτωση με τον Ντάσιο. Το μίνιμουμ της αποκατάστασης είναι δέκα μέρες. Θα επανεξεταστεί αύριο με αξονική για να δούμε μήπως κάτω από το οίδημα κρύβεται κάποιο κάταγμα, όπως του Ντάσιου. Εγώ πιστεύω πως όχι, αφού ήδη νιώθει καλύτερα από χθες, αλλά δεν υπολογίζεται για την Κυριακή

Για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ
: Το καλό είναι ότι θα υπάρχουν μερικές ημέρες, θα υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια ώστε να μπορούμε να δούμε τον Ολυμπιακό του κ. Μίτσελ και να τον αναλύσουμε

Για το αν είναι καλύτερο που ο πρώτος αγώνας γίνεται στα Γιάννινα: Εγώ κοιτάζω το πρόγραμμα και πόσο επιβαρυμένο είναι. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έρχεται ανάμεσα σε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με Ατρόμητο και Τρίπολη. Θα πρέπει να περάσει και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και από εκεί και μετά να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για εκείνη την τριάδα αγώνων και να δούμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές τις δυσκολίες.

Για τους οκτώ μήνες παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΣ: Εμένα στη ζωή μου ο Θεός μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ και συνέχεια με βοηθάει. Βέβαια μου τα δίνει όλα με μεγάλες δυσκολίες. Ποτέ δεν πήρα κάτι εύκολα. Ίσως αυτό κάνει πιο γλυκό όταν κατακτάς κάτι. Αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στη μέση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν οκτώ μήνες. Έχουν μείνει άλλοι δυόμισι μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτήν την προσπάθεια και να δούμε που θα μας βγάλει. Σίγουρα οι χαρές και η ικανοποίηση που νιώσαμε σαν ομάδα, ήταν μεγάλες, όπως και οι δυσκολίες. Είναι νωρίς για να κάνουμε απολογισμό. Καλύτερα να τον κάνουμε τον Μάιο.

Για τη δήλωση του κ. Παράσχου ότι αντίπαλος του Λεβαδειακού για τα play-off είναι ο ΠΑΣ και όχι ο Παναθηναϊκός: Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παράσχο για τα πολύ καλά του λόγια, πραγματικά τιμούν την ομάδα μας τέτοιες κουβέντες από τέτοιους προπονητές. Εγώ όμως βλέποντας το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού βλέπω ότι έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος απ’ όλες τις ομάδες που κυνηγούν την πέμπτη θέση.

Για το αν θα παραμείνει και του χρόνου στον ΠΑΣ: Είναι πολύ νωρίς να το συζητήσουμε. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση. Έχουμε μπροστά μας πολλά δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη της ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα, οπότε κάθε τέτοιου είδους συζήτηση είναι πολύ επικίνδυνη να γίνει αυτή την στιγμή . Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια και στην προσπάθεια που κάνουμε.

Για τις ομάδες που διεκδικούν είσοδο στα play off: Είναι ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων. Σίγουρα μετράει όχι μόνο πόσους βαθμούς έχει κάθε ομάδα αλλά και τη δυναμική έχει. Από εκεί και μετά όπως δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ουρά, το ίδιο δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει και εκεί. Κάθε ομάδα έχει ξεχωριστώ πρόγραμμα. Κάποιες ομάδες έχουν πιο βεβαρημένο πρόγραμμα. Σε κάποιες φτιάχνει σε κάποιες είναι ανάποδα. Ξαναλέω ότι ενισχύθηκαν και αρκετές ομάδες και τους επόμενους μήνες ίσως παρουσιαστούν πολύ διαφορετικές από όσο είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη. Είναι δέκα παιχνίδια».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης