Γι’ αυτό δεν θα πεθάνει ποτέ το ποδόσφαιρο. Επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο που στη θέση του μπορεί να προσφέρει μ’ ένα μονάχα παιχνίδι και μεγαλείο, και ανατροπή. Αθάνατο ποδόσφαιρο. Αιώνιο ποδόσφαιρο.

Ποιος θα τολμούσε να προβλέψει το 3-0 του Παναθηναϊκού. Για φασίνες ήταν αυτός που θα έλεγε ότι θα χάσει ο Ολυμπιακός με τρία τεμάχια. Κλείστε τον στο τρελλάδικο. Κι όμως έγινε. Πεντακάθαρα. Με τρεις γκολάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαρμάκι ήπιαν οι γάβροι. Είπαμε. Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Όλα μέσα παίζουν. Και τα απρόβλεπτα. Τα απίθανα. Αμέσως μετά τη μεγαλύτερη νίκη της Ιστορίας του Ολυμπιακού με Μάντσεστερ, τους ξεβράκωσε στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός.

Μίλησε η δύναμη. Η διαφορά ενέργειας που είχαν οι δύο αντίπαλοι. Πήγε περίπατο η διαφορά δυναμικότητας. Ο Ολυμπιακός με καλύτερους παίκτες, όμως και με καμένα λάδια.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, μια κλάση κατώτερος από τον πρωταθλητή, υπερτερούσε σε πάθος, σε αγωνιστικότητα, χαλούσε κάθε σκέψη να προωθηθεί ο Ολυμπιακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία γκολ έγιναν από αντεπιθέσεις. Και το τρίτο, παρ’ ότι προήλθε από στημένη φάση. Προηγήθηκε φάουλ στον Καρέλη, που κατέβαινε με τη μπάλλα.

Και το πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού έγινε σε «νεκρό» χρόνο. Ο διαιτητής έπρεπε να δώσει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού σε φάση που είχε προηγηθεί. Πέναλτυ κανονικό υπέρ του Ολυμπιακού, όμως αμέσως μετά από φάουλ-μαρς υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τρία γκολ από το χώρο ευθύνης του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού Μανωλάς με Μαρκάνο στο α’ μέρος και με Παπαδόπουλο στην επανάληψη ήταν αδύνατο να διαχειριστούν μια περιοχή 50 μέτρων περίπου. Μόνοι τους ήταν οι δυο σέντερμπακ, απέναντι σε διψασμένους κυνηγούς του Παναθηναϊκού.

ΕΝΣΤΑΣΗ του Ολυμπιακού πριν την έναρξη του ντέρμπυ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης