Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη των play off του Champions League και έχουν ένα στόχο: Να… κουνήσουν το σεντόνι στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης… Η ομάδα του Ketsbaia καλείται να αφήσει εκτός συνέχειας τους Μολδαβούς της Sheriff, ενώ ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τους «Rojiblancos» της Atletico Madrid.

Εύκολα ή δύσκολα τα πράγματα η ουσία είναι μια. Και οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλουν να συνεχίσουν στη λίγκα των πρωταθλητών, αποδεικνύοντας μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητές τους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχές του καλοκαιριού, στο άκουσμα της είδησης πως ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Temuri Ketsbaia αρκετοί είχαν εκφράσει την άποψη πως οι «ερυθρόλευκοι», όπως πέρσι έτσι και φέτος, δε θα μπουν στους ομίλους του Champions League, λόγω του Γεωργιανού τεχνικού.

Τώρα φτάσαμε αισίως στα τέλη του τριμήνου και οι Πειραιώτες μόνο αν… αυτοκτονήσουν δε θα καταφέρουν να περάσουν στους «χρυσοφόρους» ομίλους. Η Sheriff από το Tiraspol, μια πόλη 159.000 κατοίκων στα ανατολικά της Μολδαβίας, δεν αποτελεί το φόβητρο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι θα χρειαστεί να… προσπαθήσουν για να αποκλειστούν.
 
Ο Ketsbaia, που ως τώρα έχει δείξει θετικά δείγματα, χωρίς να μπορεί κάποιος να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τις τεχνικές του ικανότητες, δήλωσε πως η Sheriff, που έχει έτος ίδρυσης το 1997, είναι μια ομάδα καλή, ποιοτική και γρήγορη στο παιχνίδι της… Όμως σε σχέση με τον Ολυμπιακό είναι μια ομάδα που θεωρείται και είναι το αουτσάιντερ στην υπόθεση-πρόκριση. Ο καλός Ολυμπιακός ή αν προτιμάται ο Ολυμπιακός των αγώνων με τη Slovan Bratislava δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα, παρά μόνο για τη δική του σοβαρότητα εντός των γραμμών του γηπέδου.

Οι ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ένωση έχουν κάποια κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους όπως η συγκρότηση και η ταχύτητα, αλλά αυτά οι Πειραιώτες μπορούν να τα σβήσουν μονομιάς, παίζοντας το παιχνίδι τους και αναγκάζοντας τους Μολδαβούς να τρέχουν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα καλό σκορ στο Tiraspol, το οποίο μεταφράζεται είτε σε μια ισοπαλία, είτε σε μια νίκη θα βάλει τους «ερυθρόλευκους» με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία θα «σφραγιστεί» στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκη» στις 26 Αυγούστου.

Με… κουστούμι δε φοβάται κανένα

Την Τετάρτη σειρά στη «μάχη» των play off του Champions League παίρνει ο Παναθηναϊκός. Τα παιχνίδια των «πράσινων» με την Atletico Madrid, σαφώς και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Ολυμπιακού με τη Sheriff, αφού το έργο του «τριφυλλιού» είναι στην πραγματικότητα πιο δύσκολο.

Έχει να κάνει με την αντίπαλο, η οποία εκτός από το γεγονός ότι προέρχεται από ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το ισπανικό, κουβαλάει μαζί της ιστορία, έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ και σίγουρα είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο παιχνίδι-φωτιά στο ΟΑΚΑ θα κληθούν να εξουδετερώσουν τους Forlan, Aguero, Sinama Pongolle, Ujfalusi, Perea, Pernia, Heitinga και την υπόλοιποι παρέα των «Rojiblancos», να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους και να πετύχουν μίνιμουμ ένα γκολ, το οποίο θα κληθούν να υπερασπιστούν στον επαναληπτικό της 25η Αυγούστου στο «Vicente Calderon».

Η ομάδα του Henk Ten Cate που είναι γνωστή στην Ευρώπη για την αποτελεσματικότητά της δε δικαιούται να φοβάται την Atletico. Θα πρέπει όμως, να φορέσει τα ευρωπαϊκά της… κουστούμια, να θυμηθεί τα περσινά παιχνίδια με την Inter και τη Werder και να ρίξει στο… καναβάτσο τους Ισπανούς.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως και σε περίπτωση κακού αποτελέσματος, που θα μεταφραστεί σε αποκλεισμό δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς αποτυχία, αφού αντίπαλος είναι η Atletico και όχι η Sheriff.

Οι «πράσινοι» σε τέτοια περίπτωση θα… υποβιβαστούν στο Europa League, αλλά δε θα μείνουν εκτός στόχων, αφού σε πρώτη προτεραιότητα έχει μπει η κατάκτηση της Super League.

Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που μια από τις δύο ελληνικές ομάδες μείνει εκτός Champions League, τότε το πακέτο των μετρητών που δικαιούται η Ελλάδα θα πάει στη μία ομάδα και δε θα μοιραστεί. Αυτό είχε συμβεί πέρσι με τον Παναθηναϊκό, όταν έβαλε αρκετά χρήματα στα ταμεία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης