Ένα βαθμό μακριά από την κατάκτηση του τίτλου είναι, και μαθηματικά, ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, επικράτησαν 3-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και έκαναν… πρόωρη φιέστα.

Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Σαλπιγγίδης, στο 74’ ο Σισέ με πέναλτι έκανε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89’ ο Λέτο. Στη φάση του πέναλτι, ο Ολιβέιρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τον πρώτο κίνδυνο για την εστία του Μιχαηλίδη στο 9’. Ο Λέτο με το δεξί προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά μετά, οι «πράσινοι» σκόραραν, όμως το γκολ του Σισέ ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ.

Τελικά το 1-0 ήρθε στο 18’. Ο Σισέ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε και ο Σαλπιγγίδης πήρε το ριμπάουντ και από κοντά άνοιξε το σκορ. Από εκεί και πέρα, τα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού»… λύθηκαν και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση-νίκη. Με το ξεκίνημα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, αλλά ο Έλληνας κίπερ βγήκε νικητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο Ατρόμητος προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως το πλασέ του Φαβάλι στο 50’, άλλαξε πορεία στο πόδι του Καντέ και κατέληξε κόρνερ. Στο 68’ ο Σαρμιέντο δημιούργησε κίνδυνο για την άμυνα του Παναθηναϊκού, όμως ο Τζόρβας κατάφερε να αποκρούσει.

Τελικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε με την είσοδο του Γιώργου Καραγκούνη να «κλειδώσει» το «τρίποντο». Στο 74’ ο Έλληνας διεθνής κέρδισε πέναλτι από τον Ολιβέιρα και παράλληλα ανάγκασε τον παίκτη των Περιστεριωτών να αποχωρήσει από το γήπεδο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Σισέ και «έγραψε» το 2-0, με το 22ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Το τελικό σκορ σημείωσε στο 89’ ο Σισέ, μετά από ασίστ του Σισέ.

Κίτρινες κάρτες: Ολιβέιρα, Τάτος, Μπρίτο – Βύντρα

Κόκκινες κάρες: 74΄ Ολιβέιρα

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο (54΄ Σκόνδρας), Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (70΄ Περόνε), Μελισσάς, Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Τάτος (66΄ Μπρίτο), Ολιβέιρα.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (86΄ Κλέιτον), Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (71΄ Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα, Σεϊταρίδης (84΄ Μπίαρσμιρ), Κατσουράνης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Νίκος Νιόπλιας:
«Πήραμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, ο δρόμος ήταν μακρύς αλλά φτάνουμε στο τέλος. Λίγο έμεινε ακόμα. Για λίγο, πέντε δέκα λεπτά φάνηκε ότι δεν είχαμε χώρους, αλλά μετά το έργο μας έγινε εύκολο γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να τρέξουν στο χώρο και να δημιουργούν καταστάσεις.

Τέτοια ματς, κυρίως για εμάς που έχουμε πολλά χρόνια να πάρουμε τίτλο, έχουν τεράστιο άγχος.
Μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο νωρίς το πρωτάθλημα. Έχουμε μεγάλους παίκτες με καρδιά. Όμως ακόμη και αυτοί μπορεί να μην παίξουν καλά. Αν ήμασταν πρωταθλητές πέρυσι θα ήταν διαφορετικά. Έχουμε παίκτες αξίας. Αυτό το παιχνίδι ήταν κομβικό. Φανταστείτε να μην είχαμε καλό αποτέλεσμα και να ψάχναμε πλέον για δύο στα δύο.

Μετά την ήττα στο ντέρμπι, ένα κακό αποτέλεσμα από όλες τις πλευρές, ευτυχώς είχαμε το ματς κυπέλλου με τα Γιάννινα. Επειδή έχω παίξει μπάλα στην ομάδα ήξερα ότι θα είχαμε απογοήτευση, γκρίνια και λίγο κόσμο. Ευτυχώς παίξαμε καλά και είδατε ότι ακόμη και σε αυτό στο 88’ με το σκορ στο 3-0 ο κόσμος φώναξε συνθήματα.

Αν έχεις το αποτέλεσμα δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές στο 40′ και στο 50′. Μπορώ εγώ να ακυρώσω παίκτες όπως o Σαλπιγγίγης, ο Ζιλμπέρτο, ο Λέτο, ο Καραγκούνης; Δεν υπάρχει ομάδα που να κάνει αλλαγές τόσο νωρίς, τι να το κάνουμε όπως στην Καβάλα που κάνει αλλαγές στο 30’; Και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο αντίπαλος προπονητής έκανε αλλαγές κι εμείς δεν ακολουθήσαμε όπως έπρεπε. Εμείς θέλαμε να φρεσκάρουμε αλλά δεν προλάβαμε. Μετά το γκολ θα φας και δυο κόντρα επιθέσεις. Έτσι είναι τα πράγματα. Τι να κάνουμε, κάποια παιχνίδια θα γίνουν μπάχαλο, όταν ζητάς το αποτέλεσμα.

Μπράβο στον Καραγκούνη, έτσι πρέπει να είναι ο αρχηγός. Έτσι παραδειγματίζονται οι υπόλοιποι, ο Νίνης, ο Λέτο, ο Ρουκάβινα, ο Χριστοδουλόπουλος. Ήταν αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξεως και θέλω να τον συγχαρώ. Δεν βγάζω ενδεκάδα λόγω κριτικής, αλλά βλέπω τις ανάγκες της ομάδας. Απόψε με δικαίωσαν και ο Νίνης και ο Καραγκούνης όσο αγωνίστηκαν».

Γιώργος Δώνης: «Δεν κάναμε καλή εμφάνιση σήμερα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, δεν αντιδράσαμε και δεν ήμασταν απειλητικοί. Με αυτή την εικόνα δεν δικαιούμασταν κάτι, νίκησε δίκαια ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ διαφορετικοί στα δύο επόμενα παιχνίδια για να πάρουμε βαθμούς και να τερματίσουμε σε μία αξιοπρεπή θέση. Καλές γιορτές σε όλους, καλό Πάσχα».

Κώστας Κατσουράνης: «Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν και νικήσαμε δίκαια. Ακόμα, θέλουμε μια ισοπαλία και θα πάρουμε τον τίτλο. Μόλις τον πάρουμε, θα πανηγυρίσουμε. Δεν τον έχουμε κατακτήσει, αλλά είναι γεγονός ότι ο τίτλος είναι κοντά. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές φέτος ήμασταν η καλύτερη ομάδα και δικαιούμαστε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για τη νίκη. Κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Τώρα θα συγκεντρωθούμε στη ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννενα για να περάσουμε στον τελικό».

Τζιμπρίλ Σισέ:
«Αυτό ήταν το πρώτο πάρτι με τον κόσμο μας. Για να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να περιμένω να παίξουμε με τον Ηρακλή σε δυο εβδομάδες. Μακάρι να παίζαμε αύριο. Όλοι είμαστε χαρούμενοι. Χρειαζόμαστε, πλέον, ένα βαθμό αλλά θα κυνηγήσουμε δυο νίκες στα επόμενα δυο παιχνίδια. Κρατάμε με το ενάμισι χέρι το πρωτάθλημα, όμως θέλουμε τις δυο νίκες, για να βάλουμε την σφραγίδα μας στον τίτλο. Έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε μαζί με τους οπαδούς μας, που τους πικράναμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά θα τους δώσουμε διπλή χαρά με το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης