Φιλιππίδης: «Προηγείται το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 22:12
Φιλιππίδης: «Προηγείται το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι»
Για την ανάδειξή τους σε κορυφαίους στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, μίλησαν ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νίκη Πανέτα.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ αρχικά έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του στο συγκεκριμένο δίμηνο.

«Είχαμε ξεκινήσει από νωρίς τους αγώνες. Έγινε μεγάλη προσπάθεια, ήταν ένας συνδυασμός προετοιμασίας με τη συμμετοχή σε διοργανώσεις ανά την Ευρώπη. Η σεζόν ξεκίνησε και εξελίχθηκε πολύ καλά. Πέρασα δύο φορές τα 5,72 μ. και μέσα στο Φεβρουάριο βελτίωσα το πανελλήνιο ρεκόρ με το άλμα στα 5,75 μέτρα. Όλη η δουλειά αφορούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και εκτιμώ πως πήγε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιλιππίδης, ο οποίος ξεκινάει την προετοιμασία του στη Λεμεσό.

«Σε πρώτη φάση θα πάμε για προετοιμασία στην Κύπρο. Τέλος Απριλίου θα  μεταβούμε στο προπονητικό κέντρο της Φόρμια, όπου κάθε χρόνο προετοιμάζονται αθλητές από όλο τον κόσμο. Έχω ήδη δεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή στο Diamond League της Σαγκάης (19/5), ο αγώνας με τον οποίο θα ανοίξω τη θερινή σεζόν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τους στόχους του δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι παρά «φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, αλλά πρώτα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Το επί κοντώ είναι ένα αγώνισμα που ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο συνήθως κυριαρχούν οι Ευρωπαίοι. Αυτό σημαίνει πως και στο Ελσίνκι θα γίνει ένας δυνατός και συναρπαστικός αγώνας».

Πανέτα: «Διάκριση στο Ευρωπαϊκό»


Από την πλευρά της η πρωταθλήτρια του τριπλούν, Νίκη Πανέτα τόνισε: «Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα να αναγνωρίζει ο κόσμος του στίβου την προσπάθεια που κάνω και τα αποτελέσματα που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Η επίδοση που σημείωσα στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια και βγήκε με αρκετό άγχος. Στόχος μου είναι να σημειώνω τέτοιες επιδόσεις σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες, καθώς θεωρώ ότι είναι στις δυνατότητες μου».

Αναφορικά με την προετοιμασία της ενόψει της θερινής σεζόν, είπε: «Έχω ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για τους αγώνες της θερινής σεζόν. Οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς πέραν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όπου θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό, γιατί όχι και τη διάκριση. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τους αγώνες στους οποίους θα πάρω μέρος».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 23:09