Ενώπιων της γαλλικής ομοσπονδίας θα λογοδοτήσουν πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές των «τρικολόρ».

Ο λόγος γίνεται για τους Πατρίς Εβρά, Νικολά Ανελκά, Φρανκ Ριμπερί, Ερίκ Αμπιντάλ και Ζερεμί Τουλαλάν, κλήθηκαν σε απολογία για τις 17 Αυγούστου για  τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, καθώς και για τη συμπεριφορά τους, κατά του τότε ομοσπονδιακού προπονητή, Ραϊμόν Ντομενέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εβρά με τον Ριμπερί κλήθηκαν επειδή ήταν αρχηγοί των «τρικολόρ», ο Ανελκά για τις ύβρεις κατά του Ντομενέκ στο ημίχρονο του αγώνα με το Μεξικό, ο Αμπιντάλ γιατί αρνήθηκε να παίξει στο ίδιο παιχνίδι και ο Τουλαλάν ως υποκινητής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από τους παίκτες, όπως η απόφασή τους να μην προπονηθούν στις 20 Ιουνίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ανελκά.

Η απόφαση παραπομπής μόνο των πέντε παικτών και όχι και των 23 που κλήθηκαν για το μουντιάλ, μάλλον ανακουφίζει τον νέο ομοσπονδιακό, Λοράν Μπλαν, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της συλλογικής ευθύνης των παικτών και του ενδεχομένου βαριάς τιμωρίας τους, που θα έφερνε σε αδιέξοδο τις επιλογές του για την εθνική ενόψει των προκριματικών για το EURO 2012.

Οι πέντε αυτοί παίκτες κατανομάστηκαν από τα γαλλικά ΜΜΕ ως «ηγέτες της στάσης της Κνίσνα», της νοτιοαφρικανικής πόλης όπου οι παίκτες αρνήθηκαν να προπονηθούν, δύο ημέρες πριν από τον τελευταίο αγώνα της Γαλλίας στον όμιλο, με την ομάδα της διοργανώτριας χώρας του μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Η λίστα με τα ονόματα των παικτών που παραπέφθηκαν εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του συμβουλίου» δήλωσε στέλεχος της ομοσπονδίας στους δημοσιογράφους.

Όσο για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας, η απόφαση της ομοσπονδίας αναφέρει ότι δεν θα τους καταβληθούν χρήματα από το συνολικό ποσό των 3.025.833 ευρώ που είχε συγκεντρωθεί από εισφορές χορηγών, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε αποκλεισμός από έναν αγώνα της εθνικής. Η ποινή θα εφαρμοστεί στο φιλικό με τη Νορβηγία στις 11 Αυγούστου στο Όσλο, που θα είναι και το πρώτο ματς με τον Λοράν Μπλαν στον πάγκο της Γαλλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης