Άλλους δύο βαθμούς «πέταξε» ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθεια που κάνει για να καταλάβει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και έτσι ο ΠΑΟΚ τον έπιασε στους 54 βαθμούς. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη στο 24’, ενώ ο Καούνος ισοφάρισε στο 65’ για τους Αρκάδες.

Η περιγραφή του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, παρά τις απουσίες του Μάντζιου, του Βύντρα και του Καραγκούνη, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Γιάννης Γκούμας στην προσπάθειά του να ανοίξει το σκορ, στάθηκε άτυχος και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Αμπάρη. Ωστόσο, στο 24’ ο Γκάμπριελ έβγαλε τον Σαλπιγγίδη, απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα και εκείνος με τη σειρά του πέτυχε το 1-0, υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα της Τρίπολης στη συνέχεια προσπάθησε να φέρει το παιχνίδια στα ίσα κυρίως με τον Ζαουάντ Ζαϊρί. Το 1-1 ήρθε με τον… μόνιμο σκόρερ των Αρκάδων τον Βαγγέλη Καούνο, ο οποίος αποδεικνύεται «χρυσή» μεταγραφή του Ιανουάριου. Στο 65’ ο φορ του Αστέρα έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μάριο Γκαλίνοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Κίτρινες κάρτες: Ζαϊρί, Λαζαρίδης – Βαβζίνιακ, Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστέρας Τρίπολης(Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ψωμάς, Ουριμπάρι (88’ Κανακούδης), Αργυρόπουλος (86’ Μαρσελάο), Μπαστία, Καρντόσο, Φιλομένο, Καούνος, Ζαϊρί (80’ Εστέβες).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Σαλπιγγίδης (85’ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (72’ Κλέιτον), Γκάμπριελ, Σιμάο, Βαβζίνιακ, Νίλσον, Σπυρόπουλος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χενκ Τεν Κάτε: «Είμαι υπέρ του fair play, αλλά θα πω στους παίχτες μου να μην βγάζουν την μπάλα τόσο εύκολα εκτός του αγωνιστικού χώρου αν δεν σφυρίζει ο διαιτητής, που είναι ο μοναδικός αρμόδιος να διακόπτει το ματς.
Οι συνεχόμενες διακοπές είχαν σαν αποτέλεσμα να χάνουμε τον ρυθμό μας».

«Ηταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Ημασταν λιγότερο επιθετικοί στο β’ ημίχρονο. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα στην επίθεσή μας και δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε γρήγορα το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή».

Σχετικά με την επιλογή του να παρατάξει την ομάδα με τρεις παίκτες στην άμυνα, τόνισε: «Επειδή έλειπε ο Βύντρα που είναι γρήγορος και ο Αστέρας έχει δύο καλούς επιθετικούς», ενώ αναφερόμενος στον διαιτητή είπε ότι: «κράτησε λίγα λεπτά καθυστερήσεων».

Όσον αφορά τα λάθη του ίδιου και των παικτών, αλλά και για τη νέα χρονιά επεσήμανε: «Δεν μπορώ να πω κάτι για τη νέα χρονιά. Τώρα θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στα πλέι οφ. Λάθη, έχουμε κάνει όλοι μας. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη».

Νίκος Κωστένογλου: «Ήταν ένα καλό αποτελέσματα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πλέον η ομάδα μου σώθηκε και μαθηματικά.

Στο Α΄ ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά στο Β΄ ήμασταν εμείς, επειδή διορθώσαμε κάποια πράγματα, καθώς ο ΠΑΟ έπαιζε ένα περίεργο σύστημα».

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε την τελική κατάταξη στα πλέι οφ. Έχουμε τρία ματς για να πάρουμε την βαθμολογική διαφορά που θέλουμε. Θα παλέψουμε στα επόμενα παιχνίδια.

Μπορεί να πάρεις μια βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους σου η οποία στα πλέι όφ, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ο Αστέρας Τρίπολης πίεζε αφού έπαιζε στην έδρα του, εμάς έπεσε η απόδοσή μας στην επανάληψη. Κάποια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θα βοηθήσει το κενό διάστημα αφού η πίεση που είχαμε από τα συνεχή ματς, ήταν μεγάλη. Πρέπει να δώσω πολλά στην ομάδα για να βοηθήσω όπως θα ήθελα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης