Με λυτρωτή τον Πούρι, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λάρισα επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ, στο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.

Με αυτή τη νίκη της η ομάδα του Παπακώστα έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία, βάζοντας παράλληλα «ταφόπλακα» στις ελπίδες που είχαν απομείνει στο «δικέφαλο» του Βορρά για το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Κουζέν, ενώ οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν δύο δοκάρια ισοφάρισαν σε 1-1 στο 83’ με τον Κοντρέρας.

Η Λάρισα πριν από το παιχνίδι «καίγονταν» για τους βαθμούς, αφού η παραμονή της στα… σαλόνια της Super League μόνο σίγουρη δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Οι «βυσσινί» απείλησαν πρώτοι με τον Τουμέρ Μετίν στο 16’ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Χαλκιά να αποκρούει. Ο Κουζέν που καιροφυλακτούσε κατάφερε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και από κοντά να ανοίξει… λογαριασμό στα ελληνικά γήπεδα, σημειώνοντας το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να βγει στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Στο 36’ ο Βιέρα απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ενώ στο 44’ ο Βιεϊρίνια με γυριστό σουτ τράνταξε το δοκάρι της Λάρισας.

Στο 54’ η ΑΕΛ θα μπορούσε να σκοράρει για δεύτερη φορά, αλλά ο Χαλκιάς έστω και δύσκολα αποσόβησε το σουτ του Ρομέου. Στο 72’ ο Κουζέν από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά και η προσπάθειά του κατέληξε άουτ, ενώ στο 80’ ο ΠΑΟΚ έκανε δύο τα δοκάρια του, με τον Ίβιτς αυτή τη φορά να στέκεται άτυχος.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 83’ ο Βιτόλο εκτέλεσε το φάουλ και ο Κοντρέρας με τον κεφάλι νίκησε τον Βιέρα και ισοφάρισε 1-1. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από ένα βαθμό, ο Πούρι στο 93’ σε μια αντεπίθεση πλάσαρε τον Χαλκιά και σημείωσε το τελικό Λάρισα 2, ΠΑΟΚ 1.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Κατσιαρός της Λάρισας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Κίτρινες κάρτες:
Κατσιαρός, Νταμπίζας, Κουζέν – Τσιρίλο, Φωτάκης, Ιβιτς, Κοντρέρας

Κόκκινες κάρτες: 90’+ Κατσιαρός

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84΄ Ραντοσάβλιεβιτς), Βελάσκο (40΄ Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68΄ Πούρι).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60΄ Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σνάουτσνερ (60΄ Μουν).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Φερνάντο Σάντος: «Πριν από δύο χρόνια γινόταν αυτά και με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουμε να χάσουμε την πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε αυτά χρόνια. Να είμαστε μια ομάδα υπεύθυνη που να ξέρει πως μπορεί να κερδίσει. Αυτό που δείχναμε πριν δύο χρόνια, ένα όμορφο παιχνίδι αλλά χωρίς ευθύνη δεν είναι αυτή δική μου φιλοσοφία. Δεν θέλω αυτό από τους παίκτες μου. Και ενώ χτυπούσαμε το καμπανάκι όλο αυτόν τον τελευταίο καιρό δεν έδειξε η ομάδα τα στοιχεία που έπρεπε να δείξει. Όπως θυμάστε κάποτε εδώ κερδίζαμε 3-0 και στο τέλος χάσαμε 4-3. Τι να το κάνεις που είσαι καλύτερος; Αυτή είναι η παλιά θεωρία, τότε που η ομάδα ήταν ικανοποιημένη να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά που πήγε η ομάδα τόσα χρόνια.

Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά τι έγινε και να μην ψάξουμε για δικαιολογίες. Συγχαρητήρια στη Λάρισα που πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε και εκμεταλλεύτηκε όσα εμείς δεν κάναμε. Ξεκάθαρα χάσαμε το αίσθημα της ευθύνης που μας διακατείχε αυτόν τον καιρό. Δημιουργήσαμε αυτά τα δύο χρόνια μία ομάδα με πολύ ρεαλισμό, που είχε συνείδηση των δυνατών και τρωτών σημείων της. Σε κάθε παιχνίδι έμπαινε με σκοπό την νίκη και όταν ήξερε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να το κάνει, τουλάχιστον πρόσεχε να μην το χάσει. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε γκολ στις καθυστερήσεις; Αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια όχι με μένα. Για να κερδίζεις πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω. Σε τρία παιχνίδια δεχτήκαμε τα μισά γκολ που δεχτήκαμε σε όλη την χρονιά. Όποιος θέλει να στεφθεί πρωταθλητής δεν κάνει τέτοια πράγματα. Η ομάδα πρέπει να δείξει αυτά τα στοιχεία που μας είχανε φέρει τόσο κοντά στον πρωτοπόρο».

Γιάννης Παπακώστας:
«Είναι μια τεράστια νίκη, διότι για μας μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Ημασταν αγχωμένοι, αλλά και παθιασμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα κι έστω με γκολ στο τελευταίο λεπτό, τα καταφέραμε.

Να μην ξεχνάμε εξάλλου ποια ομάδα αντιμετωπίσαμε. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς και ποιοτικούς παίκτες και δεν είναι εύκολο να τον κερδίσεις. Εμείς όμως κάναμε φάσεις για γκολ και απειληθήκαμε για πρώτη φορά, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Περιμέναμε ότι ο ΠΑΟΚ θα γινόταν πιο πιεστικός στο δεύτερο μέρος, ούτως ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι της νίκης, ενώ εμείς είχαμε δύο αναγκαστικές απουσίες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Μπλαζεκ για ένα χρονικό διάστημα έσφιξε τα δόντια και προσπάθησε. Μας έλειψε όμως η ταχύτητά του κυρίως στο ανοιχτό παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου, αφού έκαναν τα πάντα για τη νίκη. Δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά πλέον πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι.

Ο Θεός ήθελε να βάλουμε γκολ στη τελευταία φάση και το βάλαμε. Είχα πει ότι το όριο βαθμών για την παραμονή θα ήταν οι 38 βαθμοί, αλλά πλέον έπεσε στους 35-36. Στο σημείο που βρισκόμαστε, μην περιμένετε να παίξουμε την σούπερ μπάλα, αλλά μετράει η αποτελεσματικότητά μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης