Στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στο κλειστό του ΟΑΚΑ με θέμα τις εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση θα έχουν το δικαίωμα να παραβρεθούν όλα τα μέλη της Συμμαχίας, που έχουν καταβάλει την συνδρομή τους, βάσει του καταστατικού. Δηλαδή όσοι έχουν δώσει 175 ευρώ και… άνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως τα ηλεκτρονικά μέλη (20 ευρώ) θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν μέσω διαδικτύου τις ερωτήσεις τους και να συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο στην διαδικασία.

Στη γενική συνέλευση θα οριστούν η ημερομηνία των εκλογών, αλλά και ο τρόπος εκλογής των υποψηφίων μελών. Δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι» έχουν όλα τα μέλη, που ανέρχονται στις 3.300, καθώς τα υπόλοιπα 5.200 είναι τα «ηλεκτρονικά».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα και παρά την καλή διάθεση της διοίκησης, δεν βρέθηκε φόρμουλα για να μπουν στο «εκλέγειν» και στο «εκλέγεσαι» και τα μέλη των 20 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιθανολογείται ότι τους επόμενους μήνες θα τεθεί ξανά επί τάπητος αυτό το θέμα, ενδεχομένως να τροποποιηθεί και το καταστατικό, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από την βάση (τον απλό κόσμο).

Φυσικά οι επόμενες εκλογές βάσεις καταστατικού θα πρέπει να διεξαχθούν μετά από μια τριετία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης