Σε ένα κατάμεστο «Σαλούν» ο φίλαθλος κόσμος, ο Α.Σ. Παπάγου και μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ τίμησαν την μνήμη του Αλφόνσο Φορντ.

Το «παρών» στο φιλικό που διεξήχθη ανάμεσα στους παλαιμάχους του Παπάγου και σε ομάδα επίλεκτων έδωσε ο Υφυπουργό αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και εκπρόσωποι από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το τζάμπολ του αγώνα η διοίκηση των «Στρατηγών», που ήταν η πρώτη ομάδα του Φορντ στην Ελλάδα απέσυρε την φανέλα με το νούμερο 9, ενώ με την συγκεκριμένη φανέλα και το όνομα του Φορντ, αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες.

Για την ιστορία νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή του Παπάγου με σκορ 59-48.

Τα δεκάλεπτα:
17-16, 41-25, 50-35, 59-48.

Α.Σ. Παπάγου (Μίσσας):
Υφαντής, Λημνιάτης, Καταρντζής, Χρυσανθόπουλος, Σιγάλας, Κυρίτσης, Αποσκίτης, Γκογκίδης, Λογοθέτης, Μανωλόπουλος, Κόρβινγτον, Παγόπουλος.

Επίλεκτοι (Πεδουλάκης): Αλβέρτης, Ρεντζιάς, Κακιούζης, Πελεκάνος, Χούμπαυλης, Κασουρίδης, Σούλης, Κρητικός, Μπουντούρης, Γαλακτερός, Ποδαράς, Κικίλιας, Κρητικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα (πέντε ευρώ η συμβολική τιμή του εισιτηρίου) θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Μέριμνα», με στόχο την φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, μια απώλεια ή έναν θάνατο.

Οι δηλώσεις:

Κώστας Μίσσας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε. Είναι σημαντικό για τον οποιοδήποτε να θυμάται την ιστορία του. Για τον Αλφόνσο έχω να πω ότι πέρα από ένας πολύ καλός παίκτης, ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πάντα χαρούμενος, δίνοντας μαθήματα».

Μιχάλης Υφαντής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι εδώ. Είμαστε όλοι εδώ για τον Αλφόνσο και πιστεύω ότι είναι σημαντικό που ο Παπάγου διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση».

Αργύρης Πεδουλάκης:
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους βρίσκονται εδώ. Να ευχαριστήσω τα παιδιά που είχαν την ιδέα και μπράβο τους που ήρθαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τον Αλφόνσο. Ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης, ένα εκπληκτικό παιδί. Ήταν συνέχεια χαμογελαστός και αποτελεί παράδειγμα».

Κώστας Τσαρτσαρής:
«Όλοι δίπλα του γίναμε καλύτεροι. Μάθαμε να παλεύουμε για το πρωτάθλημα και για την κορυφή. Μπράβο σε όλους για την κίνηση αυτή να τιμήσουμε τον Φορντ».

Παναγιώτης Φασούλας:
«Μπράβο, σε όλους για αυτή την προσπάθεια. Μπράβο σε όλους που ήρθαν εδώ. Τιμούμε τη μνήμη ενός εξαιρετικού ανθρώπου και παίκτη».

Γιάννης Ιωαννίδης:
«Χαίρομαι που είμαι εδώ για να τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο που ο ίδρωτας του τίμησε τα ελληνικά παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται από τον Παπάγου. Στην Ελλάδα είμαστε λίγο τσιγκούνηδες όσον αφορά αυτό. Πρέπει να το αλλάξουμε».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης