Αφιερωμένο στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ιστορία του, είναι το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου -συγγραφέα Γιώργου Αρκουλή. Φυσικά αφιερωμένο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «στους αδελφούς μας που χάθηκαν το 1922 στη Σμύρνη, και σε όσους ήλθαν στην πατρίδα, φέρνοντας πολιτισμό και αξίες».

Το 12ο κατά σειρά πόνημα του συγγραφέα, με τίτλο «Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε», προσπαθεί να φωτίσει μεταξύ άλλων, το πως και γιατί οι άνθρωποι του αστόχησαν να οδηγήσουν στην κορυφή την ποδοσφαιρική του ομάδα, όταν εκείνη ήταν ισχυρή τη δεκαετία του ’50. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μια ομάδα που από τα μέσα της συγκεκριμένης δεκαετίας, και για αρκετές αγωνιστικές περιόδους άξιζε να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος Αθηνών. Μέσα από τις 180 σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης θα βυθιστεί στο παρασκήνιο και θα αντιληφθεί τα λάθη και τις αστοχίες του τότε, τα οποία εμπόδισαν την ομάδα να πρωταγωνιστήσει. 

Παράλληλα οι παλιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν και οι νεότεροι να πληροφορηθούν τα μεγάλα αστέρια της τότε ομάδας που έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας ως η «ελαφρά ταξιαρχία».

Των αδελφών Γιώργου και Αριστείδη Καμάρα, του Βασίλη Κυριακού, του Σάββα Παπάζογλου, του Στάθη Τσανακτσή, του Κώστα Βερτσώνη, του Λάμπη Σεραφείδη, του Αντώνη Δερμάτη, του Χαράλαμπου Ταουξή, του Βαγγέλη Μαυρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης