Στο Σόποτ της Πολωνίας με στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο «Top-16» της Ευρωλίγκα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στις 20:45. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Αρμάνι στο Μιλάνο, δεν έχουν περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια, κάτι που επεσήμανε τόσο ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όσο και ο Γιάννης Μπουρούσης.

«Η Πρόκομ παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση μπροστά στο κοινό της. Πρόκειται για μία πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται στην έδρα της, κάτι που απέδειξε απέναντι στις περισσότερες ομάδες που αντιμετώπισε φέτος στην Πολωνία για τη διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να αντιμετωπίσουμε ένα σύνολο που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι. Κλειδί για την επικράτηση θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού και το να υποπέσουμε σε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη», τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την μεριά του, ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε: «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι αυτό. Τα πράγματα είναι απλά, με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα στον όμιλο. Είναι σαν τελικός για μας και είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Για την ακρίβεια, πρόκειται για τον πρώτο από τους τέσσερις τελικούς που έχουμε μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση του «Top 16». Η Πρόκομ δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης και θα παίξει χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα. Είναι μία αθλητική ομάδα που παίζει γρήγορα και σουτάρει πολύ. Το αντίδοτο είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ και η επιβολή του ρυθμού μας χωρίς να βιαζόμαστε. Σε όσα ματς το έχουμε κάνει, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα».

Ο Ολυμπιακός, που θα βρει απέναντί του τον Κίντελ Γουντς θα αγωνιστεί για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τον Τζος Τσίλντρες, ενώ ανέτοιμος κρίθηκε και ο Μίλος Τεόντοσιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης