Ιστορικής σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ χαρακτήρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον αυριανό αγώνα ρεβάνς της ομάδας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Σέρβου προπονητή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι τα συναισθήματα και ο ρεαλιστικός στόχος: «Περιμένουμε τον αγώνα με μεγάλη ανυπομονησία. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, καθώς είναι τεράστιες εμπειρίες που μπορούμε να πάρουμε από τον αγώνα. Είναι παιχνίδια που θα βοηθήσουν πολύ στο μέλλον, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Περιμένω μια καλή εμφάνιση, έτσι και αλλιώς η Ρεάλ έχει περάσει, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η Ρεάλ: «Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η Ρεάλ Μαδρίτης για οποιαδήποτε ομάδα. Πολλά εξαρτώνται από το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα χρειαστούμε την καλή διάθεση και πειθαρχία όπως είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ, κυρίως όταν έχουμε κατοχή της μπάλας να κάνουμε περισσότερες προσπάθειες. Αλλά η σημερινή Ρεάλ είναι μια ομάδα που δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις και ο αγώνας εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια».

Για τις εμπειρίες των τελευταίων δύο χρόνων: «Είναι απίστευτες εμπειρίες που ζήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που είναι πιο δυνατές από εμάς και τις αντιμετωπίσαμε όλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βελτιωθήκαμε πολύ. Η παρουσία μας σίγουρα δεν ήταν τυχαία, βάσει της προσπάθειας των παικτών. Όλες αυτές τις εμπειρίες τις εκμεταλλευθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και φτάσαμε μέχρι εδώ. Η ατυχία μας είναι ότι κληρωθήκαμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί όμως και να είμαστε τυχεροί, γιατί ολοκληρώσαμε έναν κύκλο με την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Πιστεύω ότι από τα παιχνίδια μπορεί να μάθει πολλά ο ΑΠΟΕΛ. Αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ έχουμε κάνει τα πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν φοβάται τον αγώνα: «Όχι δεν φοβάμαι το παιχνίδι. Αν η ερώτηση είναι γιατί η Ρεάλ είναι μια ομάδα που σκοράρει, όχι δεν φοβάμαι σε καμιά περίπτωση. Δεν είμαστε εδώ γιατί φοβόμαστε. Όλα μπορούν να συμβούν. Δεν μας φοβίζει ο αντίπαλος. Υπάρχει σεβασμός στη Ρεάλ, σεβασμός στο γήπεδο και σε ό,τι πρεσβεύει, αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε καλή εμφάνιση».

Για το πώς θα παρομοίαζε το ταξίδι στη διοργάνωση: «Ξέρετε όταν έγινε η κλήρωση, ήμουν αρκετά απογοητευμένος, γιατί πίστευα ότι με καλύτερη κλήρωση θα είχαμε ελπίδες. Αλλά σκέφτηκα ότι είναι και ένα δώρο να παίξεις με τη Ρεάλ. Ακριβώς για τις εμπειρίες που έπαιρναν οι παίκτες, η ομάδα, εγώ προσωπικά αλλά και ο ΑΠΟΕΛ μελλοντικά. Είναι σημαντικές, γιατί παίζουμε με την κορυφαία ομάδα, με ένα εξαιρετικό προπονητή, με τους καλύτερους παίκτες, και ένα γήπεδο που προκαλεί δέος. Είναι μια εμπειρία που θα είναι σταθμός για την πορεία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για το αν οι παίκτες θα απολαύσουν αυτό το δώρο, όπως το χαρακτήρισε: «Η απόλαυση είναι για τον κόσμο και όχι για εμάς. Εμείς πρέπει να δούμε τον αγώνα με σοβαρότητα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι που μπορούμε να κάνουμε».

Για την ενδεκάδα: «Όχι φυσικά. Αγωνιστικά προβλήματα είναι οι τραυματισμοί του Ολιβέιρα και του Τρισκόφσκι. Ο Αίλτον είχε μια ελαφράς μορφής ίωση, είχαμε και κάποιους μικροτραυματισμούς με Ομόνοια αλλά δεν θα παίξουν σπουδαίο ρόλο».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης