Για τους ένθερμους οπαδούς της ποδηλασίας ο 98ος Γύρος Γαλλίας άρχισε μόλις σήμερα. Κι αυτό γιατί το 12ο ετάπ, Κουνιό –Λουζ-Αρντιντέν απόστασης 211 χλμ στη Νοτιοδυτική Γαλλία σηματοδότησε την έναρξη της μάχης των βουνών στα κεντρικά Πυρηναία.

Ο Σάμουελ Σάντσεθ της βασκικής Euskaltel-Euskadi , μπορεί να χαρακτηριστεί ο «βασιλιάς του βουνού», καθώς κατάκτησε πρώτος την κορυφή του Λούζ-Αρντιντέν στα 1715 μέτρα, αφήνοντας δευτερόλεπτα πίσω τον Βέλγο, Γιέλε Φάνεντερτ( Omega Pharma Lotto) και 10’’ τον τρίτο Φρανκ Σλέκ από το Λουξεμβούργο (Leoprard).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίφημη κορυφή Κολ ντι Τουρμαλέ στα 2.115 μέτρα, στην όψη της και μόνο κόβει την ανάσα. Πόσο μάλλον να ζει κανείς την αναρρίχησή της με το πόδι στο πετάλι.

Ο Ισπανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου αποδείχθηκε ο δυνατότερος αναβάτης στην επώδυνη αναρρίχηση των τελευταίων 40 χλμ και κατέκτησε το πρώτο βασανιστικό ετάπ των ψηλών βουνών του Γύρου Γαλλίας.

Ο Τομάς Βεκλέρ υπερασπίστηκε με σθένος την κίτρινη φανέλα και συνεχίζει πρώτος στη γενική με συνολικό χρόνο 51 ωρες 54’ 44’’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερος με 1΄ 49’’ διαφορά ο Φρανκ Σλεκ και τρίτος με 2’06’’ ο Καντέλ Εβανς. Ο Αλμπέρτο Κονταδόρ βρίσκεται 7ος στη γενική , 4λεπτά πίσω από τον πρώτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης