Ήττα που έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League γνώρισε ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ηττήθηκε με 3-1 από την Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ, στη πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, κι έτσι πλέον για να αποφύγει τον αποκλεισμό χρειάζεται νίκη με 3-0 στον επαναληπτικό του Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινώς ψάχνει ένα θαύμα στη ρεβάνς του «Maurice Dufrasne».

Τα γκολ της ομάδας του Ντ’ Ονούφριο σημείωσαν οι Βιτσέλ (8’), Γιοβάνοβιτς (16’) και Ντε Καμάργκο (74’), ενώ το μοναδικό τέρμα των πράσινων σημείωσε ο Βύντρα στο 48’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού αποβλήθηκε ο Σιμάο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρνητικοί πρωταγωνιστές του τριφυλλιού στη σημερινή αναμέτρηση ήταν ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος φέρει ευθύνη στα πρώτα δύο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς και η αμυντική γραμμή της ομάδας του Νιόπλια, που υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη. Τα οποία δυστυχώς κόστισαν και μάλιστα ακριβά στην ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός με το… καλησπέρα (μόλις στο 1’) απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σισέ, ωστόσο ο Μπολάτ ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας τη μπάλα και παράλληλα τον κίνδυνο για την εστία του.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για το «τριφύλλι», το οποίο με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στο παιχνίδι βρέθηκε να χάνει με 0-2.

Στο 8’ οι Βέλγοι στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ του Γκαλίνοβιτς ευτύχησαν να κάνουν το 0-1.

Ο Γιοβάνοβιτς με εξαιρετική ενέργεια από αριστερά τροφοδότησε τον Βιτσέλ, ο Κροάτης γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δεν έκανε έξοδο, δίνοντας την ευκαιρία στον άσο της Σταντάρ με το κεφάλι να σκοράρει.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γιοβάνοβιτς από δημιουργός έγινε… εκτελεστής «σκοτώνοντας» για δεύτερη φορά την ελληνική ομάδα.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έβαλε το… χεράκι του ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος έκανε κακή έξοδο και ο Σέρβος άσος δεν είχε πρόβλημα προ κενής εστίας να διπλασιάσει τα τέρματα της Σταντάρ.

Εν συνεχεία, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει στο σκορ, ωστόσο ο Μπολάτ ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας δύο σουτ του Λέτο στο 29’ και 40’.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο Αργεντινός άσος, όμως, το πέτυχε ο Βύντρα. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄μέρους, μετά από σέντρα του Καραγκούνη, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπολάτ κάνοντας το 1-2.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια στη συνέχεια ενέτεινε την πίεσή της για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Οι ελπίδες των «πράσινων» ωστόσο εξανεμίστηκαν στο 74’, όταν ο Ντε Καμάργκο νίκησε σε τετ α τετ τον Γκαλόνιβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Κίτρινες κάρτες: Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης – Σαρ, Γκέρσον, Γιοβάνοβιτς, Μπολάτ

Κόκκινη κάρτα: Σιμάο

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ρουκάβινα (71′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46′ Σαλπιγγίδης), Νίνης (46′ Καραγκούνης), Σισέ

Σταντάρ Λιέγης (Ντ’ Ονόφριο): Μπολάτ, Καμοτσάτο, Ράμος, Σαρ, Γκέρσον, Νικέζ (67′ Μανγκαλά), Ντεφούρ (21′ Καρσέλα-Γκονσάλες), Βίτσελ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (79′ Νταλμά), Μποκανί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης