«Είδα και διάβασα τα δημοσιεύματα, δεν έχω λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση, γι’ αυτό κι εμμένω σε αυτά που ήδη έχω πει. Ο έλεγχος έγινε στις 6 Αυγούστου, δηλαδή κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής περιόδου και ανήκει στη δικαιοδοσία της ΔΟΕ. Άρα είναι και η αρμόδια για τους ελέγχους που έγιναν για την περίοδο αυτή. Εγώ για το θετικό δείγμα ενημερώθηκα μέσω ΣΕΓΑΣ από την IAAF, όπου λογικά θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τη ΔΟΕ (μόνη υπεύθυνη για Ολυμπιακή περίοδο).

Προφανώς, τα δυσάρεστα συναισθήματα που είχα για τις διαδικασίες επιβεβαιώνονται. Μάλλον, δεν πρόλαβαν να συνεννοηθούν! Όντως σταματάω τον πρωταθλητισμό, στο βάδην τουλάχιστον. Aν δε με θέλουν, θα με ακυρώσουν. Το έχουν ξανακάνει. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νικολάου δεν έχουν ούτε εκείνοι ενημέρωση για θετικό δείγμα. Και ερωτώ: Η ΔΟΕ δε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί; Γιατί τόση μυστικότητα από την IAAF;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες να δώσω και συνέντευξη Tύπου.»  

«Σαν κεραυνός εν αιθρία» έπεσε το πρωί η πληροφορία ότι το όνομα της Αθανασίας Τσουμελέκα δεν βρέθηκε ποτέ στη λίστα με τα θετικά αποτελέσματα του επανελέγχου των 400 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Την πληροφορία αναφέρουν διάφορες ιστοσελίδες, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ΔΟΕ, την IAAF, την ΕΟΕ ή τον ΣΕΓΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΘ.ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ ΣΤΗΝ ZOUGLA.GR:ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ

Από την πρώτη στιγμή της διαρροής της πληροφορίας, η zougla.gr, επικοινώνησε με την αθλήτρια και τον προπονητή της, οι οποίοι δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.Σε τέτοιες περιπτώσεις λένε όσοι ξέρουν, οι πρώτοι που ενημερώνονται είναι οι ίδιοι οι αθλητές.

“Τι να σας πω κι εγώ περιμένω να μάθω. Δεν μου έχει πει κανείς τίποτα. Καλό είναι να περιμένουμε και να μιλήσουμε όταν και αν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση”, ήταν οι πρώτες αντιδράσεις της Ολυμπιονίκου μας και του προπονητή της.

Και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής με δηλώσεις του στη zougla.gr είπε ότι προσπαθούσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η zougla.gr επικοινώνησε και με τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, Λάμπη Νικολάου. Η ίδια απάντηση.”Δεν γνωρίζω τίποτα”, μας είπε και πρόσθεσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και η απάντηση που πήρε ήταν ότι ποτέ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για το ότι η Τσουμελέκα βρέθηκε θετική, ούτε για το αντίθετο. 

Ο κ. Σεβαστής, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία, έστειλε mail στο διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών της IAAF, κ. Γκαμπριέλ Ντολέ ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και περιμένει την επίσημη απάντησή του για το θέμα.

Προκύπτουν λοιπόν, πολλά ερωτήματα, γιατί η IAAF προχώρησε στον επανέλεγχο και γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν. Άλλωστε τα δείγματα τα είχε λάβει η ΔΟΕ και αυτή θα έπρεπε να κάνει επανέλεγχο.   

Παρέμβαση του εισαγγελέα

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να παρέμβει η Εισαγγελία Αθηνών.

Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ για τα δημοσιεύματα για την παραίτηση Δημητρίαδη

«Με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου σύμφωνα με τα οποία το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του τομεάρχη της ΕΠΥΑ Νίκου Δημητριάδη, διευκρινίζονται τα εξής:

Ο κ Δημητριάδης, έχει υποβάλλει την παραίτησή του, όμως το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ δεν συζήτησε το θέμα, κάτι που θα κάνει αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος εξέτασης και του 2ου δείγματος της Αθανασίας Τσουμελέκα».

Διαβάστε επίσης:

Μία είναι η ουσία, πως υπάρχει Αθανασία, 17 Ιανουαρίου 2009, 22:04

 

(Πρώτη καταχώρηση: 22 Ιανουαρίου 2009, 11:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης