Η Μπενφίκα του Κώστα Κατσουράνη, η Γαλατάσαραϊ, η Χέρτα Βερολίνου και η Μέταλιστ είναι οι τέσσερις αντίπαλοι του Ολυμπιακού, για τον β’ όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα η εκκίνηση για τους πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι δύσκολη, αφού στην 1η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη τη Γαλατάσαραϊ. 

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 23 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 18 Δεκεμβρίου. Κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας αγώνες και το «εισιτήριο» για τη φάση των «32» θα πάρουν οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη… για τον Βαλβέρδε

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να δούμε το πρόγραμμά μας, με ποιους αντιπάλους παίζουμε εντός έδρας και βεβαίως, να ξεκινήσουμε στη διοργάνωση με νίκη», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τη δυναμικότητα των αντιπάλων. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να μιλάμε. Για παράδειγμα, η Μέταλιστ είναι μια ομάδα που δεν την ξέρουμε πολύ καλά, θεωρώ ότι είναι η πιο αδύναμη από τις άλλες ομάδες αλλά δεν πρέπει να κάνουμε κανένα λάθος, δεν πρέπει να αποτύχουμε».

Ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι το επίπεδο φέτος είναι υψηλό, καθώς όπως υποστήριξε: «υπάρχουν ομάδες που συνήθως μετείχαν στο τσάμπιονς λιγκ, ομάδες που έχουν αναβαθμιστεί πάρα πολύ και, γενικά, ομάδες με μεγάλη δυναμικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει με τον Ολυμπιακό να επαναλάβει το «κατόρθωμα» της Εσπανιόλ, που υπό την καθοδήγησή του έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης: «Ξεκινάμε πάντα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες που θέλουν να κάνουν το ίδιο. Πάντως θα προσπαθήσουμε».

Το πρόγραμμα

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στις 23 Οκτωβρίου στην Τουρκία με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ, ενώ την επόμενη αγωνιστική, στις 6 Νοεμβρίου θα έχει ρεπό. Στη συνέχεια θα υποδεχθεί στο Καραϊσκάκη την Μπενφίκα στις 27 Νοεμβρίου και μία εβδομάδα αργότερα, στις 3 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει στην Ουκρανία για να παίξει με την Μέταλιστ. Οι πρωταθλητές στην αυλαία της φάσης των ομίλων, θα υποδεχθούν στις 18 Δεκεμβρίου, τη Χέρτα.   

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

23/10: Γαλατασαράι-Ολυμπιακός
6/11: Ρεπό
27/11: Ολυμπιακός-Μπενφίκα
3/12: Μέταλιστ-Ολυμπιακός
18/12: Ολυμπιακός-Χέρτα

Οι όμιλοι

1ος Όμιλος
Σάλκε (Γερμανία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σανταντέρ (Ισπανία)
Τβέντε (Ολλανδία)

2ος Όμιλος
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Χέρτα (Γερμανία)
Μέταλιστ Κάρκιβ (Ουκρανία)

3ος Όμιλος
Σεβίλλη (Ισπανία)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σαμπντόρια (Ιταλία)
Παρτιζάν (Σερβία)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

4ος Όμιλος
Τότεναμ (Αγγλία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Ουντινέζε (Ιταλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Ναϊμέγκεν (Ολλανδία)

5ος Όμιλος
Μίλαν (Ιταλία)
Χέρενφεν (Ολλανδία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Πόρτσμουθ (Αγγλία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

6ος Όμιλος
Αμβούργο (Γερμανία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Αστον Βίλα (Αγγλία)
Ζίλινα (Σλοβακία)

7ος Όμιλος
Βαλένθια (Ισπανία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

8ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (Ισπανία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Νανσί (Γαλλία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης