Σε αποχαιρετιστήρια δήλωση προχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης, μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η «Ένωση» έχει μπροστά της την ευκαιρία να αλλάξει την Ιστορία της.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του «δικεφάλου» αποχαιρέτησε τον κόσμο της ΑΕΚ για τελευταία φορά από αυτή τη θέση, αναφέρθηκε στα λάθη του αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως αν υπάρξει ενότητα χωρίς διχόνοιες και παθογένειες η ΑΕΚ θα έχει λαμπρό μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Αδαμίδη:
«Σήμερα τελειώνει η θητεία μου ως Προέδρου της ΑΕΚ. Πολλές από τις ομορφότερες αλλά και εντονότερες αναμνήσεις της ζωής μου είναι συνυφασμένες με την ΑΕΚ και ήταν μεγάλη μου τιμή που υπηρέτησα την αγαπημένη μου ομάδα από τη θέση του Προέδρου. Θα είμαι πάντα κοντά της και θα συνεχίσω να προσφέρω όπως και όταν μου ζητηθεί.

Λάθη κάναμε ως διοίκηση και έκανα και εγώ, αλλά ειλικρινά κανένα δεν έγινε σκόπιμα. Όλες μου οι αποφάσεις πάρθηκαν με μοναδικό γνώμονα το καλό και το συμφέρον της ΑΕΚ πάνω στα στενά πλαίσια των οικονομικών συγκυριών και των λειτουργικών δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε και που πολλές φορές μας απέτρεπε από το να λειτουργήσουμε όπως θέλαμε. Πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να πω στον κόσμο το παρασκήνιο και τις λεπτομέρειες μιας απόφασης ώστε να καταλάβει το σκεπτικό της, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το έκανα για να διαφυλάξω την ιδέα της ΑΕΚ και τα συμφέροντα της. Συγκρουστήκαμε με πολλά συμφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου και βιώσαμε από πρώτο χέρι την καταστρεπτική μανία του κατεστημένου. Ένα κατεστημένο που σύντομα ελπίζω ότι θα νιώσει την αγανάκτηση του κόσμου της ΑΕΚ και τότε πρέπει να τρέξει για να προφυλαχθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ και ειδικότερα τους κ.κ. Κασνακίδη, Κοσμάτο, Καψή και Καπετανάκη. Όλοι είναι αγνοί Ενωσίτες που σε μια πολύ δύσκολη καμπή για την ομάδα μας βγήκαν μπροστά, ήταν δίπλα μου, προσέφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς. Καταφέραμε να μειώσουμε κατά πολύ τα έξοδα της ομάδας, να μειώσουμε τις λειτουργικές δαπάνες, να περιορίσουμε τα ελλείμματα, να ελληνοποιήσουμε την ομάδα και να εμπλουτίσουμε το ρόστερ της με νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές και να ανακινήσουμε το θέμα του γηπέδου, το οποίο με μπροστάρη τον Γιάννη Βούρο επανήλθε δριμύτερο ειδικά από χθες στην καθημερινότητα της ομάδας μας. Στην πορεία προέκυψε και η κατάκτηση ενός Κυπέλλου ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους κ.κ. Μπάγιεβιτς, Χιμένεθ, Κωστένογλου, Δημητριάδη, Γκρέταρσον και Κωνσταντινίδη, από τους οποίους έμαθα πολλά. Ευχαριστώ και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που κάνουν τα πάντα για την ομάδα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ανθρώπους στην επαγγελματική μου καριέρα. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΑΕΚ όμως είναι μοναδικοί. Έχουν απεριόριστη αγάπη για την ομάδα μας, υπομονή, επιμονή και έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα όσα έκαναν κατά τη διάρκεια της θητείας μου και τους ζητώ να συνεχίσουν να παλεύουν με τον ίδιο ζήλο για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα μας. Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της ομάδας που από το πρωί μέχρι το βράδυ παλεύει να αντιμετωπίσει τα πολλά και καθημερινά οικονομικά μας προβλήματα.

Αποτελούν και αυτοί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, μέρος της «εγγυήτριας δύναμης» της ΑΕΚ. Τους ευχαριστώ πολύ. Αν απογοήτευσα ή πίκρανα κάποιο συνεργάτη μου (και ως συνεργάτες θεωρώ όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΑΕΚ, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους ποδοσφαιριστές μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο) ζητώ συγγνώμη και σίγουρα δεν το έκανα σκοπίμως. Οι δύσκολες συγκυρίες όμως και τα ανυπέρβλητα προβλήματα σε κάνουν πολλές φορές να σκέφτεσαι και να ενεργείς διαφορετικά γνωρίζοντας ότι θα απογοητεύσεις αρκετούς με τις πράξεις και αποφάσεις σου.

Τις απογοητεύσεις και τις πίκρες που ένιωσα κατά τη διάρκεια της θητείας μου τις κρατάω για εμένα. Οι περισσότερες δυστυχώς προήλθαν από ΑΕΚτσήδες αλλά δεν κρατάω κανέναν και όπως τονίζω και κάτωθεν οι παθογένειες της ΑΕΚ ελπίζω να ξεπεραστούν γρήγορα.

Εύχομαι στο νέο Πρόεδρο κ. Δημητρέλο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Ο κ. Δημητρέλος είναι αγνός και έντιμος Ενωσίτης με τεράστια οικογενειακή παράδοση προσφοράς στην ΑΕΚ και αξίζει τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων μας. Έχω ήδη ενημερώσει το νέο Πρόεδρο για αρκετά από τα τρέχοντα θέματα της ομάδας και θα είμαι κοντά του αν και όταν μου ζητηθεί.
Κλείνοντας, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους κ.κ. Παππά και Νοτιά. Μακάρι η ΑΕΚ να είχε μερικούς ακόμα σαν και αυτούς. Είναι άνθρωποι με ανιδιοτελή αγάπη για την ΑΕΚ που προσέφεραν όσο πολύ λίγοι στην ομάδα. Πρέπει να τους πείσουμε να παραμείνουν κοντά μας.

Μια τελευταία θερμή παράκληση προς όλους τους ΑΕΚτσήδες. Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική πρόκληση και παράλληλα και μια ιστορική ευκαιρία. Μια ευκαιρία που μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας της ομάδας μας και του ελληνικού αθλητισμού. Μια πραγματική επανάσταση. Αυτή η επανάσταση είναι το «Θεμέλιο 21». Αν ενωθούμε όλοι, αν παραμερίσουμε διχόνοιες, αν ξεπεράσουμε τις παθογένειές μας, το μέλλον της ΑΕΚ είναι λαμπρό. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια μεγάλη ομάδα. Είναι η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας. Ας το ενστερνιστούμε όλοι μας και ας το δείξουμε και στην πράξη.

Σταύρος Αδαμίδης».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης