Η δάδα των Special Olympics 2011

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 22:50
Η δάδα των Special Olympics 2011
Το αρχαίο ελληνικό διακοσμητικό στοιχειό ο μαίανδρος είναι σύμβολο νίκης και ενότητας, σύμβολο του άπειρου, της αιώνιας ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Με αυτό το δυνατό σύμβολο, η φλόγα της ελπίδας θα διασχίσει τις πέντε ηπείρους, μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης και ελπίδας.

Μια δάδα-κόσμημα που σχεδιάστηκε με ελληνικό πνεύμα σε σύγχρονη κοπή.

Δημιουργία του οίκου Ζολώτα, σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, με ύψος 50 εκατοστά, βάρος 1,6 κιλά περίπου και κατασκευασμένη από αλουμίνιο, είναι η δάδα με την οποία θα μεταφερθεί η Φλόγα της Ελπίδας κατά τη λαμπαδηδρομία που θα ολοκληρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 25 Ιουνίου του 2011, στην Τελετή Έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics.

Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου του 2011, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία, με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία τους (40 δάδες) είναι μια ευγενική χορηγία του Οίκου Ζολώτα με δημιουργό και εμπνευστή της τον κ. Γιώργο Παπαλέξη.

Περισσότερες πληροφορίες: www.zolotas.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 22:50