Μέσα σε 10 σελίδες η αστυνομία κατέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ. Η αναφορά, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου, «καίει» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Οι καταγραφές:

– τα επεισόδια άρχισαν στις 16.45, όταν περίπου 1.000-1.500 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν είχαν εισιτήρια, επιδίωξαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ σταδίου και κλειστού γυμναστηρίου, πετώντας προς αυτές πέτρες, σίδερα, καπνογόνα και δύο βόμβες μολότοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– έγιναν επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις από περίπου 500 άτομα (17.00), που βγήκαν από τη θύρα 35, από 300 οπαδούς του Παναθηναϊκού (17.15), στον χώρο του πάρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου και οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μία βόμβα μολότοφ.

– έγινε συντονισμένη επίθεση (17.47) στη θύρα 8 με ρίψεις αντικειμένων, στις οποίες η αστυνομία «απάντησε» με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

– στις 18.00 και στις 18.30 πραγματοποιήθηκαν νέες επιθέσεις. Στην πρώτη περίπτωση με πέτρες, κροτίδες σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα σκαλιά μεταξύ κλειστού γυμναστηρίου και σταδίου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση σε αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από τις θύρες 1 και 2 και έξω από τις θύρες 35-1. Η επίθεση αυτή έγινε με μολότοφ, σίδερα και μάρμαρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– στις 20.20 οπαδοί που βρίσκονται κοντά στη φυσούνα αναχαιτίστηκαν και στη συνέχεια επιτέθηκαν εκ νέου με καθίσματα, καπνογόνα και πυροσβεστήρες.

– δέκα λεπτά αργότερα (20.30) περισσότερα από 200 άτομα επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με καθίσματα, μάρμαρα, σίδερα, φωτοβολίδες, καπνογόνα και μεγάλα μεταλλικά διαχωριστικά πλέγματα, εγκλωβίζοντάς τους!

– στις 20.40 έγινε νέα επίθεση απ’ τις θύρες 32-35 και από τις θύρες 35-1, με βόμβες μολότοφ.

– νέα επίθεση (21.37) από οπαδούς που βρίσκονταν στις θύρες 33, 35-1 με καθίσματα, σίδερα, μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλη μία στις 22.05, όταν οπαδοί από τη θύρα 33 πέταξαν επτά βόμβες μολότοφ και πυροσβεστήρες!

– έγιναν ρίψεις αντικειμένων προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατά την είσοδό τους για προθέρμανση (18.50) και κατά την έξοδό τους για την ανάπαυλα

– υπήρξαν εστίες πυρκαγιάς που κατέστρεψαν εκατοντάδες καθίσματα

– έγιναν φθορές στον ηλεκτρικό πίνακα

– υπήρξαν ζημιές που υπέστησαν τα αυτόματα εκδοτήρια, τα ακυρωτικά μηχανήματα και οι κάμερες στον σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη (22.45) από 500 οπαδούς.

– στις 17.26, 500 οπαδοί του Παναθηναϊκού επισκέφθηκαν την οικεία του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, αλλά, λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που υπήρχε, περιορίστηκαν στην εκφώνηση κάποιων συνθημάτων και αποχώρησαν.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης