Η γιορτή του μπάσκετ ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη με τους Έλληνες να επικρατούν των Ξένων με 127-93. Οι παίκτες των δύο ομάδων, χωρίς να υπολογίζουν τις άμυνες προσέφεραν θέαμα στους 3.000 φίλους του αθλήματος που κατέκλεισαν το κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», στο 17ο All Star Game.

Οι Έλληνες ξεκίνησαν δυνατά και με σερί 11-0 προηγήθηκαν 17-2. Από την άλλη οι Ξένοι έκαναν πολλά λάθη και είχαν λάθος επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 37-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Μάικ Μπατίστ του Παναθηναϊκού, ήταν ο παίκτης που έδωσε το σύνθημα… αντεπίθεσης για την ομάδα των Ξένων. Τον Αμερικάνο μιμήθηκαν και οι Γιοτάμ Χλπερίν, Ααρόν Μάιλς και Ντρου Νίκολας, με αποτέλεσμα οι Ξένοι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με το σκορ στο 56-51.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε τους 12 πόντους, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να φτάνουν στο 30’ στο +20 87-67. Στην τέταρτη περίοδο οι Ξένοι δεν… ίδρωσαν για να γυρίσουν το παιχνίδι και έτσι οι Έλληνες πήραν τη νίκη με 127-93.

Τα δεκάλεπτα: 37-19, 56-51, 87-67, 127-93.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Μπήτης-Ξενικάκης

Έλληνες (Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιάννης Σφαιρόπουλος): Διαμαντίδης 14 (4), Παπαλουκάς 18 (2), Γλυνιαδάκης 14, Μπουρούσης 23, Τσαλδάρης 2, Βασιλόπουλος 11 (1), Φώτσης 11 (1), Παπανικολάου 2, Σπανούλης 11 (3), Μαυροκεφαλίδης 12, Περπέρογλου 6 (2), Χαραλαμπίδης 3 (1).

Ξένοι (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Αντρέα Ματσόν): Γιασικεβίτσιους 3 (1), Μπατίστ 17 (1), Πέκοβιτς 8, Γκριρ 9 (1), Μπράιαντ 8, Χαλπερίν 9 (3), Μάιλς 8, Βούιτσιτς 10, Γκράντι 2, Πάργκο 5 (1), Κλαρκ 7 (1), Νίκολας 7.

Πολυτιμότερος παίκτης του All Star Game αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας σέντερ σημείωσε 23 πόντους (10/14 δίποντα και 3/3 βολές), μάζεψε 8 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, μοίρασε 1 ασίστ, ενώ είχε 3 λάθη.

Ο Καραδολάμης νικητής στα τρίποντα

Ο Δημήτρης Καραδομάλης της ΑΕ Λάρισας, που χθες κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων των Ελπίδων, επικράτησε και σε αυτόν τον ανδρών. Ο 22χρονος πέρασε στον τελικό, με 17 πόντους και εκεί κέρδισε τον Γιοτάμ Χαλπερίνμε 22-15.

Ο διαγωνισμός των τρίποντων:

Δημήτρης Καραδολάμης (ΑΕΛ) 22   

Γιοτάμ Χαλπερίν (Ολυμπιακός) 15

Ο Ντάνιελς τα πιο θεαματικά καρφώματα

Ο Ουίλιαμ Ντάνιελς της Καβάλας αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων επικρατώντας στον τελικό του Λανς Χάρις του Κολοσσού Ρόδου με 113 βαθμούς, έναντι 59.

Ο διαγωνισμός των καρφωμάτων:

Ουίλιαμ Ντάνιελς (Καβάλα) 113

Λανς Χάρις (Κολοσσός Ρόδου) 59

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής ομάδας Ξένων): «Για άλλη μια χρονιά ευχαριστώ που είμαι μέρος αυτής της γιορτής. Προσπαθούμε όλοι κάθε χρόνο η διοργάνωση να γίνεται όλο και καλύτερη. Ο Γιασικεβίτσιους δεν αγωνίστηκε πολύ γιατί έχει πρόβλημα στο γόνατο».

Αντρέα Ματσόν (προπονητής ομάδας Ξένων): «Ευχαριστούμε για την όμορφη διοργάνωση. Είναι σημαντικό να βλέπεις μια μικρή πόλη να γιορτάζει και να αγκαλιάζει έτσι το μπάσκετ. Είναι σημαντικό να βλέπεις νέους ανθρώπους να χαίρονται τόσο στην κερκίδα. Μου αρέσει το μπάσκετ και μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει».

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής ομάδας Ελλήνων): «Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι εδώ, όπως επίσης και πολύ ικανοποιητικό το ότι προσφέραμε χαρά και διασκέδαση στον κόσμο που γέμισε σήμερα το γήπεδο, αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Εύχομαι σήμερα το μπάσκετ να κέρδισε υγιείς αθλητές και φιλάθλους».

Παναγιώτης Γιαννάκης (προπονητής ομάδας Ελλήνων): «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσπαθούν να κάνουν το μπάσκετ πιο δημοφιλές και να το βγάλουν σε περιοχές μακριά από την Αθήνα, όπου ο κόσμος το αγκαλιάζει. Το μπάσκετ μας ταιριάζει και ο κόσμος μας δίνει την αγάπη του όπου και αν πηγαίνουμε. Και την επόμενη φορά θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε όμορφες στιγμές και πιο ποιοτικό μπάσκετ, όπως το είχαμε στην Ξάνθη».

Δημήτρης Καραδολάμης (Νικητής στο διαγωνισμό τρίποντων): «Χαρήκαμε όλοι συμμετέχοντας στη γιορτή του μπάσκετ. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Χθες για μένα ήταν πιο δύσκολη μέρα. Σήμερα τα πράγματα θεωρώ ότι ήταν ευκολότερα. Ομολογώ πως σήμερα ο Χαλπερίν, που έβαλε 16 στον πόντους στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, με δυσκόλεψε λίγο».

Γιάννης Μπουρούσης (MVP All Star Game): «Είμαστε νομίζω τυχεροί που δεν έσπασε και η δεύτερη ρακέτα και τελείωσε το παιχνίδι. Χαιρόμαστε που γέμισε το γήπεδο και που δώσαμε χαρά σε ανθρώπους που μας βλέπουν από την τηλεόραση. Διασκεδάσαμε όλοι. Σημασία έχει το ότι φεύγουμε από την Ξάνθη υγιείς».

Ουίλιαμ Ντάνιελς (Νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων): «Το παιχνίδι ήταν αρκετά χαλαρό. Ηταν γενικότερα μια πολύ καλή προσπάθεια το All Star Game να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι και διασκεδάζουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα που κέρδισε. Πέρασα πολύ όμορφα. Δεν προσπάθησα να σπάσω τη ρακέτα, νομίζω το πρόβλημα προέκυψε από τα συνεχή καρφώματα που δέχτηκε. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνθηκα άβολα με το συμβάν, ήταν λίγο ντροπιαστικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης