Του Θοδωρή Δεσποίνη

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ιστορικός Ηρακλής Θεσσαλονίκης επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό έγινε με τρόπο εμφατικό με τη νίκη πρόκριση με 1 – 2 επί του Πιερικού στην Κατερίνη στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδος. Πρωταγωνιστές του ματς οι φίλαθλοι του γηραιού που έδωσαν βροντερό παρόν στις κερκίδες υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο Ηρακλής, παρά τις αντιξοότητες, είναι ένας από τους μεγάλους συλλόγους του ελληνικού αθλητισμού. Για το παρόν και το μέλλον των Κυανολεύκων μίλησε στο zougla.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ηρακλή Γ.Σ. Μάκης Ιωαννίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Μπορούμε να μιλήσουμε για ανάσταση ή αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή;

Θα έλεγα σωστότερα ότι πρόκειται για την επαναφορά του Ηρακλή, μιας ομάδας που έχει υποβιβαστεί τρεις φορές στα χαρτιά και τα προηγούμενα χρόνια έφτασε στο Ναδίρ αφού κατέληξε να παίζει στο Γ τοπικό. Η προσπάθεια ανόδου από εκεί, όσο ρομαντική και να ήταν, δεν μπορούσε να στηριχθεί. Κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν δέκα χρόνια! Έτσι λοιπόν , αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ΑΦΜ της Τριγλίας για να ανέβουμε στη super league 2.

-Φαίνεται ότι ο κόσμος του Ηρακλή έβαλε πλάτη στην προσπάθειά σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οτιδήποτε και να γινόταν από μέρους μας θα γινόταν μόνο αν είχαμε το πράσινο φως από τον κόσμο. Είχαν προηγηθεί επαφές με τον κόσμο και μιλήσαμε και με τους οργανωμένους οπαδούς. Δεν τους παρουσιάσαμε ξαφνικά μια ομάδα!

-Οι φίλαθλοι στήριξαν και οικονομικά το εγχείρημα…

Βέβαια. Σε δύο μέρες μαζεύτηκε ένα ποσό που αγγίζει τα 200.000 ευρώ! Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο μάς έστειλαν χρήματα. Από Αμερική , Γερμανία, Αυστραλία μέχρι κι από την Ταϊλάνδη. Υπήρξαν πιτσιρικάδες που έδωσαν 10 ευρώ από το υστέρημά τους και άνθρωποι που δεν πήγαν διακοπές για να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθειά μας.

-Σε ποιο γήπεδο θα αγωνίζεται η ομάδα φέτος;

Ο Ηρακλής θα αγωνίζεται φέτος στο Καυτατζόγλειο και στη φανέλα του θα έχει για σήμα το ‘Η’. Αυτό είναι παραδοσιακά το δεύτερο σήμα του συλλόγου που έχει χρησιμοποιηθεί στη δεκαετία του ’80. Η φανέλα επίσης θα έχει τυπωμένους και τους αριθμούς 80 – 11 – 17, θυμίζοντας τις χρονολογίες που ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στα χαρτιά.

-Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας αυτή τη χρονιά;

Λόγω δυναμικής, ο Ηρακλής δεν μπορεί παρά να έχει στόχο την άνοδο. Όμως επειδή η φετινή χρονιά είναι μεταβατική, θα προσπαθήσουμε πρώτα να φτιάξουμε μια αξιόμαχη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον και τον Δεκέμβρη θα δούμε τι προσθήκες θα χρειαστούν.

-Με το γηπεδικό ζήτημα τι γίνεται;

Έχουμε καταφέρει να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα του Γ.Σ. Ηρακλή. Έχουμε πια δύο εκτάσεις ‘καθαρές’ από χρέη, 55 στρέμματα στη Μίκρα και 28 στους Χορτάτζηδες. Με τη βοήθεια του Δήμου, μπορούμε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουμε στην κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Είμαστε πανέτοιμοι στις τυπικές διαδικασίες, έχουμε έτοιμα τα χαρτιά και μπορούμε να ξεκινήσουμε αν βρούμε χρηματοδότηση. Επειδή ακούω ότι κι ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης θέλουν να φτιάξουν γήπεδο, μην σας εκπλήξει το γεγονός ότι εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα από αυτούς. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ειδήσεις για το γηπεδικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης