Ο Πεπ Γκουαρδιόλα το είχε ζητήσει επιτακτικά μετά την ισοπαλία με τη Λεβάντε που σήμανε την κατάκτηση του τίτλου για την ομάδα του και χθες το βράδυ η νύχτα στη Βαρκελώνη έγινε μέρα και το πανηγύρι δεν είχε τελειωμό.

Μια λαοθάλασσα 350.000 ανθρώπων ξεχείλισε τους δρόμους της Καταλανικής πρωτεύουσας για να αποθεώσει τους πρωταθλητές σε ένα εντυπωσιακό γύρο θριάμβου στο ανοικτό λεωφορείο με τα χρώματα της Μπάρτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλάι του λεωφορείου ξεχώριζε εάν μεγάλο πανό που έγραφε «Λόρκα είσαι στην καρδιά μας», αφιερωμένο στα θύματα του φονικού σεισμού της πόλης Λόρκα κοντά στη Μουρθία.

Ήταν τέτοιο το πλήθος και το ντελίριο του ενθουσιασμού, που συχνά το λεωφορείο δεν μπορούσε καν να προχωρήσει και τελικά κατάφερε να κάνει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα.

Στη διάρκεια τους οι παίκτες εκστασιασμένοι χόρευαν και τραγουδούσαν στην οροφή του διώροφου οχήματος, ενώ οι σαμπάνιες οι μπύρες και τα αναψυκτικά έλουζαν αλλήλους αλλά και το πλήθος που παραληρούσε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα πριν 90.000 ενθουσιασμένοι οπαδοί στο Κάμπ Νου μεθούσαν με το νέκταρ του τίτλου της πρωταθλήτριας, του 21ου στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, και τρίτου συνεχόμενου με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο της «μπλαουγκράνα».

Λίγο μετά τις εννιά , η εμφάνιση του Πουγιόλ και του Τσάβι στο χορτάρι του γηπέδου, σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της μεγάλης γιορτής. Στις εννιά και είκοσι οι προβολείς του Κάμπ Νου έσβησαν και ακούστηκε η γνωστή φωνή του εκφωνητή του γηπέδου: « Ο δρόμος ήταν μακρύς και πολλές φορές δύσκολος… Όμως τα καταφέραμε.. Είμαστε οι πρωταθλητές» Στη συνέχεια μπήκαν στο γήπεδο οδηγούμενοι από τον προβολέα το τεχνικό προσωπικό, μετά ο Γκουαρδιόλα και την παρέλαση των νικητών έκλεισαν οι ποδοσφαιριστές που γνώρισαν την αποθέωση.

«Στις 29 και πάλι εδώ» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε από παίκτες και οπαδούς σαν υπόσχεση ότι το κύπελλο του Τσάμπιονς Λίγκ θα γυρίσει και φέτος στη Βαρκελώνη.

Ο αρχηγός Χόρδι Πουγιόλ πήρε πρώτος το μικρόφωνο: «Μένει μόνο μια τελευταία προσπάθεια. Θα τα δώσουμε όλα για να γιορτάσουμε στις 29 του μήνα και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ».

Δείτε το βίντεο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης