Μία θριαμβευτική νίκη που την καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου, στον πρώτο της αγώνα με την Μπαρτσελόνα, για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι Βαυαροί συνέτριψαν την Τρίτη με 4-0 σκορ τους «μπλαουγκράνα» στην «Αλιάνζ Αρίνα» και πλέον μόνο αν… αυτοκτονήσουν στον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» θα χάσουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μίλερ, που σημείωσε δύο τέρματα (25′, 82′), ενώ από ένα πέτυχαν οι Γκόμεζ (49′) και Ρόμπεν (73′).

Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά και αυτό το γεγονός το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η γερμανική ομάδα, που, κάνοντας επίδειξη δύναμης, «τσέκαρε» ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πάντως για να φτάσει σε αυτόν τον θρίαμβο το συγκρότημα του Χάινκες χρειάστηκε η διαιτησία να βάλει το… χεράκι της, καθώς στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων ο Γκόμεζ είναι σε θέση οφσάιντ, ενώ στο τρίτο υπήρξε επιθετικό φάουλ από τον Μίλερ, πριν σκοράρει ο Ρόμπεν.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που σε ολόκληρο το 90λεπτο η στατιστική γράφει μόνο τρεις τελικές προσπάθειες για τους Καταλανούς και μάλιστα αυτές με εκτελεστές τους δύο σέντερ μπακ, τον Πικέ στο 9΄ και τον Μπαρτρά στο 69΄ και το 76΄!

Οι Ισπανοί χαφ ήταν εξαφανισμένοι, καθώς ένας συμπατριώτης τους, ο εκπληκτικός Χάβι Μαρτίνεθ κυριαρχούσε στο κέντρο και ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να τροφοδοτηθεί ο Μέσι.

Κάπως έτσι λοιπόν η «Μπάρτσα» διατηρούσε την κατοχή σε ποσοστό πάνω από 60%, αλλά αδυνατούσε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, η Μπάγερν επιβεβαίωσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, την ώρα που ο Γιουπ Χάινκες διέλυε κάθε επιθετικό σχέδιο των φιλοξενούμενων.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 25΄ μετά από σέντρα του Ρόμπεν, πρώτη κεφαλιά του Ντάντε και δεύτερη του Τόμας Μίλερ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 49΄ από κόρνερ του Ριμπερί, ο Μίλερ με κεφαλιά πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος σε κενή εστία (από θέση οφσάιντ) δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0.

Η Μπάγερν έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παικτών της Μπαρτσελόνα τρεις φορές, αλλά μόνο στην πρώτη (Πικέ στο 13΄) ίσως να είχε δίκιο.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 73΄ με ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν, αν και προηγήθηκε καθαρό φάουλ (φράγμα) του Μίλερ στον Αλμπα που δεν καταλογίστηκε.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 82΄, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόμας Μίλερ ο αδιαφιλονίκητος κορυφαίος παίκτης του ματς με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Μπάγερν Mονάχου-Μπαρτσελόνα 4-0 

Γκολ: 25′, 82′ Μίλερ, 49′ Γκόμεζ, 73′ Ρόμπεν

Κίτρινες: Γκόμεζ, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ – Μπαρτρά, Σάντσες, Αλμπα, Ινιέστα (χάνει τη ρεβάνς)

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάϊστάιγκερ, Τσάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ (83΄ Πιζάρο), Ριμπερί (89΄ Σακίρι), Γκόμεζ (71΄ Λουϊς Γκουστάβο).

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σάντσες, Μέσι, Πέδρο (83΄ Βίγια)

Το γκολ του Μίλερ

Το γκολ του Γκόμεζ

Το γκολ του Ρόμπεν

Το δεύτερο γκολ του Μίλερ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης