Η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν άφησε το… έργο της στη μέση, ολοκληρώνοντας την έκπληξη που είχε ξεκινήσει πριν από μια εβδομάδα στο «Ολντ Τράφορντ».

Η ομάδα του Μπιέλσα, μετά τη νίκη της με 3-2 στο Μάντσεστερ, επικράτησε με 2-1 της Γιουνάιτεντ, αυτή τη φορά στο «Σαν Μαμές» και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League, αφήνοντας έτσι εκτός συνέχειας τους «κόκκινους διαβόλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Mπιλμπάο
: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Αντέρ Ερέρα (82′ Ίνιγκο Πέρεθ), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Μουνιαΐν (88′ Σαν Χοσέ), Φερνάντο Γιορέντε (40′ Τοκέρο).

Μάντσεστερ Γ.: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Έβανς, Ρίο Φέρντιναντ (63′ Σμόλινγκ), Εβρά, Κάρικ (64′ Πογκμπά), Κλέβερλι, Παρκ Γι-Σουνγκ, Άσλεϊ Γιανγκ, Γκιγκς (68′ Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.

Εκτός και η Σίτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός Europa League έμεινε και η Μάντσεστερ Σίτι παρόλο που κέρδισε με 3-2. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρέθηκε να κερδίζει με 2-0 μέσα στο «Ιτιχάντ» και παρά την πίεση που δέχτηκε από τους γηπεδούχους κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Οι παίκτες του Μαντσίνι μπήκαν νωθρά στο ματς, οι αντίπαλοί τους έπαιξαν με πάθος και σωστή τακτική και αφού κρατούσαν με άνεση το μηδέν έφτασαν στο γκολ στο 33′, όταν ο Μπαλοτέλι έκανε ένα τελείως ανόητο φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ματίας Φερνάντες να ανοίξει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση! Οι φιλοξενούμενοι δε σταμάτησαν εκεί και στο 40′ ο εκ των κορυφαίων της Σπόρτινγκ Ιζμαΐλοβ έβγαλε την ασίστ στον Φαν Βολφσβίνκελ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η μεγάλη αντεπίθεση της Σίτι άργησε να ξεκινήσει, αλλά όταν οι «πολίτες» πήραν μπρος ήταν ασταμάτητοι και έφτασαν πολύ κοντά στην μεγάλη ανατροπή. Ο Αγουέρο στο 60′ έκανε το 2-1 και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του μετά από ασίστ του Τουρέ, ενώ στο 75′ οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι και ο Μπαλοτέλι έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό των παικτών του Μαντσίνι, που πίεσαν ασφυκτικά και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη μέχρι το τέλος. Ενδιάμεσα ο Αγουέρο σκόραρε και πάλι στο 82′ για να βάλει φωτιά στο παιχνίδι, με τους Πορτογάλους να κρατούν την πρόκριση με νύχια και με δόντια και φυσικά με πολλές… καθυστερήσεις. Τελικά, το 4-2 δεν ήρθε ποτέ παρά τις ευκαιρίες με Τζέκο και Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις και μετά τη Γιουνάιτεντ και η Σίτι θα… μείνει στο Μάντσεστερ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών

Πέμπτη

Μπιλμπάο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (23′ Φ. Γιορέντε, 65′ Ντε Μάρκος / 80′ Ρούνεϊ) [3-2]

Αϊντχόφεν – Βαλένθια 1-1 (64′ Τόιβονεν / 47′ Ραμί) [2-4]

Ουντινέζε – Άλκμααρ 2-1 (3′ πέν. και 15′ Ντι Νατάλε / 31′ Φάλκενμπεργκ) [0-2]

Ανόβερο – Σταντάρ Λιέγης 4-0 (4′ Αμπντελαουέ, 21′ αυτ. και 73′ αυτ. Κανού, 93′ Σέρζιο Πίντο) [2-2]

Ολυμπιακός – Μέταλιστ 1-2 (15′ Μαρκάνο / 81′ Βιγιάγκρα, 86′ Ντέβιτς) [1-0]

Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ 3-2 (60′ και 82′ Αγκουέρο, 75′ πεν. Μπαλοτέλι / 33′ Ματίας Φερνάντες, 40′ Φαν Βόλφσβινκελ) [0-1]

Σάλκε – Τβέντε 4-1 (29′ και 57′ πέν. και 81′ Χούντελααρ, 71′ Τζερμέιν Τζόουνς / 14′ Βίλεμ Γιάνσεν) [0-1]

Μπεσικτάς – Ατλέτικο 0-3 (26′ Αντριάν Λόπεθ, 82′ Φαλκάο, 94′ Σάλβιο) [1-3]

*Με μαυρισμένο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης